Ingezonden persbericht


Navigon brengt nieuwe premium instapnavigatie op de Nederlandse markt

2510Explorer_Front_MyBestPO
NAVIGON 2510 Explorer maakt van je route je bestemming

Amsterdam, 7 april 2010 -- Vanaf vandaag is de Navigon 2510 Explorer verkrijgbaar in verschillende Nederlandse (online) winkels waaronder gpsshop.nl (Coolblue). De Navigon 2510 Explorer is een instapmodel maar biedt tal van premium functies. Naast de standaard functies zoals TMC, rijbaanassistent, en voetgangersnavigatie heeft de 2510 Explorer nieuwe functies zoals Navigon Sightseeing, toeristische routes en MyBest POI. De Navigon 2510 Explorer is per direct verkrijgbaar voor ¤149,- (EU 41 landen iincl. 80% FreshMaps korting) of ¤129,- (EU 23 landen).
Navigon sightseeing
De nieuwe Sightseeing Tours functie geeft tijdens de reis informatie over bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen op de route. Tijdens het rijden krijgt de bestuurder via het scherm of text-to-speech (spraak) meer informatie over openingstijden, foto's en historische feiten van de toeristische hotspots en uitzichten. De Navigon Sightseeing Tours feature bevat een selectie van mooie aanbevolen routes van reisspecialisten Merian en ViaMichelin. Met de functie MyBest POI pas je de speciale bestemmingen aan op de route naar je eigen, persoonlijke wensen en kun je drie favoriete categorieën selecteren om direct op het scherm te tonen. MyBest POI is een nieuwe versie van de Points of Interest functie en is via één enkele klik te bereiken.

2510Explorer_NAVIGONSight.jpg
'Met dit nieuwe system hebben bestuurders altijd hun eigen persoonlijke reisgids bij de hand. Met toegang tot meer dan 6.200 speciale bestemmingen in 18 Europese landen arriveer je op je eindbestemming met kennis en achtergrondinformatie over de regio,' aldus Mark Stadhouders, directeur Navigon Benelux. Meer informatie over de verschillende bestemmingen en bezienswaardigheden zijn beschikbaar in de Navigon online shop als volledige versie voor ¤19,95. Naast de uitgebreide informattie over de bezienswaardigheden en toeristische routes biedt de 2510 Explorer ook complete toeristische routes gemaakt door ViaMichelin reisjournalisten. Zo kun je bijvoorbeeld de mooie stukjes van Toscane ontdekken of een tour maken langs de Ierse kustroute in County Kerry. Als kennismaking zijn er standaard 14 routes in 14 landen geïnstalleerd op het navigatiesysteem. Deze standaard installatie kan op elk moment geupgrade worden met extra toeristische routes voor ¤14,95 via de Navigon online shop.

Ook te voet navigeren
Met het digitale kompas in de Navigon 2510 Explorer krijg je ook een betrouwbare voetgangersnavigatie voor de kortste route zonder auto. Het scherm past de indeling automatisch aan wanneer het systeem rechtop wordt gehouden. Een pijl toont de looprichting en ondersteunt bij de oriëntatie in kleine winkelstraatjes of op grotere wegen. Daarnaast bevat het systeem ook een energiebesparingsfunctie waardoor het systeem tot 4 uur lang gebruikt kan worden in bijvoorbeeld een onbekende stad. Tegelijkertijd kun je nog steeds toegang krijgen tot de unieke bezienswaardigheden en hotspots en meer informatie lezen of beluisteren over specifieke bezienswaardigheden of locaties. De Navigon deur-tot-deur functie slaat de positie op van de geparkeerde auto en leidt je snel terug naar de auto nadat je de omgeving hebt verkend.

Overige functies
Naast een reisgids is de Navigon 2510 Explorer ook een betrouwbare routeplanner voor de auto met uitgebreid geteste features. Het systeem heeft o.a. standaard de volgende functies: Navigon MyRoutes, Navigon Clever Parking, POI Click, Rijbaanassistent Pro, Snelheidsassistent, TMC Route-Info, Gesproken TMC en Text-to-Speech.

Iedereen met een Navigon 2410 kan het systeem ook eenvoudig upgraden naar de nieuwste features en kaarten voor een eenmalig bedrag van ¤39.95. De Navigon 2510 Explorer is per ddirect beschikbaar.

###

Over NAVIGON:
Het internationale Navigon AG, met een Duitse achtergrond, is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.navigon.com

Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.navigon.com/twitter Flickr: http://www.navigon.com/flickr YouTube: http://www.navigon.com/youtube Facebook: http://www.navigon.com/facebook