Gemeente Uithoorn

Uithoorn werkt aan de toekomst

7 april 2010
De heer drs. Nick Roosendaal RA meldt namens de VVD, dat de collegeonderhandelingen met DUS! en PvdA succesvol zijn afgerond. Er is overeenstemming over een coalitieakkoord voor de periode 2010-2014.

De beoogde wethouders zijn de heer Jeroen Verheijen (VVD), mevrouw Ria Zijlstra (DUS!) en de heer Maarten Levenbach (PvdA).

Aanstaande woensdag 7 april ondertekenen de onderhandelaars van de 3 samenwerkende partijen om 20.00 uur in het gemeentehuis van Uithoorn het coalitieakkoord. Het gaat om mevrouw Katja Laugs-Wolffensperger en de heer Nick Roosendaal (VVD), mevrouw Ria Zijlstra en de heer Peter Timmer (DUS!) en mevrouw Els Gasseling en de heer Jan Mollema (PvdA).

Uit de informatieronde direct na de verkiezingen bleek dat alle in de raad vertegenwoordigde partijen op basis van de verkiezingsuitslag de voorkeur gaven aan een coalitie, waarvan de basis gevormd zou worden door de VVD en DUS!, aangevuld met een derde partij. De VVD is van mening dat met deze coalitie recht wordt gedaan aan de wens van de raad. Met de keuze voor de PvdA als derde partij kan de coalitie rekenen op een ruime meerderheid in de gemeenteraad. De coalitie biedt goede vooruitzichten op een stabiel, betrokken en betrouwbaar gemeentebestuur en continuïteit van beleid.

De titel van het coalitieakkoord "Uithoorn werkt aan de toekomst", verwijst naar het uitvoeren van de plannen voor het Dorpscentrum, verbetering van de bereikbaarheid, jeugd, veiligheid, wonen, de economische visie, duurzaamheid, participatie, regionale samenwerking en gezond financieel beleid. Want het moet prettig wonen en ondernemen zijn in Uithoorn en De Kwakel: nu en in de toekomst!

Op 22 april zal het coalitieakkoord worden besproken in de gemeenteraad en zal het nieuwe college worden geïnstalleerd.

Uithoorn, 3 april 2010

Nick Roosendaal

VVD Uithoorn-de Kwakel
^