Politie Groningen


Woensdag 7 april 2010

Provincie Groningen, 07-04-2010

Politie houdt mannen aan na huiselijk geweld

HAREN/VEENDAM De politie heeft dinsdagmiddag een 21-jarige inwoner van Winschoten aangehouden voor de mishandeling van zijn 19-jarige vriendin. De vrouw uit Haren was dinsdagmorgen in haar woning door haar vriend geschopt en geslagen. Ditzelfde was ook de dag ervoor gebeurd. Bovendien had de verdachte de Harense ernstig bedreigd. De Winschoter is voor verhoor ingesloten.

In Veendam werd dinsdag een 38-jarige man uit die plaats aangehouden. De politie kreeg een melding dat een 30-jarige vrouw uit Veendam was mishandeld door haar partner. Ze was de woning ontvlucht en wachtte bij buurtgenoten op de komst van agenten. Die hebben zich over haar ontfermd. Haar 38-jarige partner werd meegenomen naar het politiebureau.

Stadjer steelt zonnebril

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Agenten in burger zagen dat de Stadjer, een bekende van de politie, bij een winkel in de Oosterstraat veel belangstelling had voor dure zonnebrillen. De dienders zagen dat hij een zonnebril in zijn jaszak stopte en deze niet afrekende aan de kassa. De verdachte werd in de Herestraat aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht de Groninger weer gaan. De zonnebril is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Tiener fietst op gestolen rijwiel

STADSKANAAL De politie heeft dinsdagmiddag in het centrum van Stadskanaal een 13-jarige jongen uit die plaats betrapt op een gestolen fiets. Een 44-jarige vrouw herkende de fiets van haar zoon en meldde agenten dat het rijwiel was gestolen bij een plaatselijke supermarkt. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd de jonge tiener door zijn moeder meegenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw betrapt zakkenroller

GRONINGEN Een 32-jarige vrouw uit Hong Kong heeft dinsdagmiddag op de Grote Markt een zakkenroller betrapt. De vrouw merkte dat een 37-jarige man uit Groningen haar portemonnee uit haar broekzak wegnam. Een getuige werd gewaarschuwd en kon de verdachte aangehouden. De politie heeft de zakkenroller ingesloten.

Stadjer in laadbak na eenzijdig ongeval

WATERHUIZEN De politie heeft dinsdagavond diverse eenheden ingezet vanwege een auto die bij Waterhuizen in een sloot was gereden. Volgens een getuige was de 32-jarige bestuurder van de auto bij iemand anders achterin de laadruimte gestapt en er vandoor gegaan. Op de Europaweg werd de bedrijfsauto langs de kant van de weg gezet. Uit de laadbak stapte de doorweekte man. De 32-jarige Stadjer verklaarde vanwege de kou zo snel mogelijk naar huis te willen en had een vriend gevraagd dat te doen. Hij was zich van geen kwaad bewust. Agenten hebben voor de zekerheid een ambulance laten komen om de Stadjer te onderzoeken. Na onderzoek werd de man naar huis gebracht. Zijn auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald. Hoe de man te water is geraakt is niet bekend.

Stadjer steelt terrasmeubilair

GRONINGEN Een 20-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht betrapt bij het stelen van terrasmeubilair. Hij nam de stoelen met een kameraad weg bij een café aan de Grote Markt. Agenten onderschepten de Stadjer op het Waagplein. Zijn vriend wist te ontkomen. De 20-jarige moest de goederen terugbrengen. De Groninger verklaarde tot zijn daad te zijn gekomen omdat hij onder invloed van alcohol was. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Algemene controle

STADSKANAAL De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Stadskanaal een algemene controle gedaan. In totaal werden negen bekeuringen uitgeschreven. Vijf automobilisten reden zonder gordel en één persoon belde zonder gebruik te maken van een carkit. De andere bekeuringen werden uitgedeeld voor het drinken van alcohol op de openbare weg (2x) en voor het onjuist aanbieden van afval.

Gevaarlijk vervoer brandstof

FARMSUM De politie heeft dinsdagmiddag op de Hogelandsterweg in Farmsum een 21-jarige man uit de gemeente Slochteren bekeurd. De man reed met een kraan met aanhanger en vervoerde diverse kraanonderdelen. Op de aanhangwagen stond een grote brandstoftank. Buiten de tank lag een laag diesel. De bestuurder van de kraan had geen
vervoersdocumenten en ook ontbraken benodigde brandblusmiddelen. Het bedrijf waar de 21-jarige voor reed is eerder ook al betrapt op soortgelijke overtredingen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag op diverse zaken.

Snelheid

* Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 8237, aantal overtredingen: 733, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Alcohol

* Delfzijl, Hogelandsterweg: aantal gecontroleerde bestuurders: 14, aantal overtredingen: 0.

Rood verkeerslicht

* Groningen, Nieuwe Ebbingestraat: aantal overtredingen: 23.