Belgische Federale Overheid



Nieuwe website voor de FOD Buitenlandse Zaken


De FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft in samenwerking met FedICT, de Federale Overheidsdienst voor ICT, zijn website vernieuwd. De site heeft een nieuwe look gekregen maar de vernieuwing moet in de eerste plaats het gebruikersgemak verhogen.

De meest geraadpleegde toepassingen (zoals de rubrieken reisadviezen, adressen van ambassades, reisdocumenten, visa ...) zijn visueel beter uitgewerkt met kaartjes en handige links. De informatie is anders ingedeeld en een heleboel teksten zijn herschreven. Bovendien is het aanbod teksten in Duits en Engels uitgebreid.

De sites van Buitenlandse Zaken en de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking zijn voortaan samengesmolten in één enkele site.

Het nieuwe adres van de site is http://diplomatie.belgium.be. Maar ook de oude algemene adressen (www.dg-d.be en www.diplomatie.be) linken naar de nieuwe website. U zal dus normaalgezien geen hinder ondervinden. Bij problemen kunt u contact opnemen met de webmaster.