Politie Brabant Zuid-Oost

Politie rolt 11 hennepkwekerijen op bij grootscheepse actie

Helmond, 07-04-2010 o Bij een grootscheepse actie heeft de politie in Helmond woensdag 11 hennepkwekerijen opgerold. In totaal werkten 25 politiemensen mee aan de actie en vier medewerkers van energiemaatschappij Enexis. Ook werden zeven medewerkers van de ruimingdienst ingezet.

Totaal

In totaal werden door de politie 18 adressen bezocht waarvan het vermoeden bestond dat daar een hennepkwekerij aanwezig was. Op 11 adressen werd dus ook daadwerkelijk een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. In totaal werden 2226 planten in beslag genomen. Die zijn vernietigd.

Grootste

De grootste kwekerijen werden aangetroffen in woningen aan de Edelhertlaan en het Hollandhof. Daar werden op zolder respectievelijk 438 en 339 hennepplanten gevonden. In een leeg bedrijfspand aan de Kanaaldijk Noord Oost werden 230 planten aangetroffen.

Proces-verbaal

Er zijn tijdens de Helmondbrede actie geen verdachten aangehouden. Tegen de hoofdbewoners van de verdachte panden zal proces-verbaal worden opgemaakt. Alle kweekapparatuur is in beslag genomen.

Stroom

Op tien locaties werd door Enexis geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De stroom is hier afgesloten en de kosten zullen in rekening worden gebracht van de bewoners.