Ingezonden persbericht


Persbericht

Unieke Yoell® sieraden nu ook in The Hubshop

Rotterdam, 7 april 2010 -- The Hubshop in Rotterdam - 100 duurzame miniwinkeltjes onder één dak - heeft bijna een half jaar geleden haar deuren geopend. Eén van de opvallende aandachttrekkers is de Yoell® collectie. Deze succesvolle en betaalbare Yoell® sieraden worden niet alleen door bekende Nederlanders zoals kunstenares Ans Markus of topfotografe Patricia Steur gedragen - ook zangeressen als Glennis Grace en Nurlaila Karim dragen de sieraden.

De exclusieve Yoell® sieraden worden in werkplaatsen in Zuid-Afrika met de hand vervaardigd door HIV-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika. Met het geld dat deze vrouwen zo verdienen zijn zij in staat om economisch onafhankelijk te worden en hun eigen gezin te onderhouden. Hierdoor verdienen ze ook weer een plek terug in de maatschappij. De Yoell® werkplaatsen zijn een initiatief van het Medical Knowledge Institute - 'Preventie door Educatie' .

Speciaal voor het FIFA World Championship 2010 in Zuid-Afrika is een WK-lijn sieraden en andere oranjeaccessoires ontwikkeld. De vrouwen in Zuid-Afrika kunnen hierdoor 'een graantje meepikken' van het Wereldkampioenschap voetbal in hun eigen land. "Als de Nederlandse supporters deze bijzondere WK Yoell® sieraden en accessoires kopen, slaan ze twee vliegen in één klap: ze steunen hun favoriete elftal en helpen tegelijkertijd kansarme vrouwen in Zuid-Afrika hun plek terug te verdienen in de maatschappij. Dat is pas echt fairplay!" stelt Dr. Harold Robles, oprichter en President Medical Knowledge Institute.

"Nu het Wereldkampioenschap 2010 steeds dichterbij komt, zal de oranjegekte in alle hevigheid losbarsten", vult Cathelijne Huis in 't Veld van The Hubshop aan. "De opbrengst van de speciale WK-lijn Yoell® armbanden en accessoires komt ten goede aan het Yoell®-project. We zijn dan ook erg blij dat we het initiatief op deze manier kunnen ondersteunen. Prachtige sieraden voor een mooie prijs en we ondersteunen de werkplaatsen en MKI projecten, zoals het HIV/AIDS trainingsprogramma 'Mother and Child First'.

In the Hubshop bieden verschillende duurzame ondernemers hun assortiment aan. The Hubshop verhuurt schapruimte aan ondernemers met een sociaal of duurzaam product of dienst. Dit winkelconcept is de eerste in zijn soort, biedt de consument een gevarieerd aanbod en duurzame ondernemers een betaalbaar afzetkanaal.

The Hubshop is te vinden aan de Nieuwe Binnenweg nummer 195b, Rotterdam. Openingstijden: Dinsdag - zaterdag 10:00-18:00

Over het Medical Knowledge Institute, 'Preventie door Educatie' Het Medical Knowledge Institute (MKI) is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is.

Onder het motto 'Preventie door Educatie' richt het MKI zich vol overtuiging op haar doelstelling de levensomstandigheden van de bevolking in zuidelijk Afrika te verbeteren door medisch gerelateerde trainingen en workshops te geven aan de lokale bevolking n hulpverleners. Deze 'local heroes' brengen die kennis ook weer over op anderen. De 'Healthcare Educational' programma's zijn ontworpen om de kwaliteit en de humanitaire waarden van de gezondheidszorg te verbeteren via educatie en publieke gezondheidsprogramma's. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet. De fondsen om dit belangrijke werk te kunnen doen, worden voornamelijk via donaties verkregen. Ook de verkoop van een exclusieve serie sieraden via het door het MKI opgezette project Yoell® draagt bij aan het succes van het MKI. Deze sieraden worden met de hand vervaardigd door HIV-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika.

Het Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne) en de Verenigde Staten van Amerika (Springfield/MA) en in 1999 opgericht door Dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities, en Dr. Peter J. Bittel, Chairman en CEO van The Futures Health Group. Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org




Ingezonden persbericht