Gemeente Zoetermeer

Wethouderskandidaten nieuw college en hun portefeuilles bekend

De formateur van het nieuw te vormen college in Zoetermeer laat weten dat de beoogde coalitiepartijen VVD, PvdA, D66, LHN en CDA een overeenstemming hebben bereikt over de wethouderskandidaten. Daarnaast zijn de contouren van de portefeuilleverdeling binnen het nieuw te vormen college van B&W in Zoetermeer bekend.

Door de portefeuilles in grote lijnen in dit stadium te verdelen, kunnen de beoogde wethouders tijdens de coalitieonderhandelingen direct betrokken zijn bij afspraken over hun toekomstige portefeuilles. De verdeling is als volgt:

Patrick van Domburg (VVD): Veiligheid, Wijk- en buurtbeheer, Vergunningverlening (milieu, bouwen en wonen), Communicatie, Citymarketing, Internationaal en Dienstverlening

Bé Emmens(VVD): Stedelijke ontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken

Edo Haan (PvdA): Financiën en Belastingen, Werk en Inkomen en Wonen

Pieter Smit (D66): Kunst en cultuur, Verkeer en vervoer, Grondbedrijf en Milieu

Mariëtte van Leeuwen (LHN): Onderwijs, Jeugd, Sport en Personeel en Organisatie.

Frank Speel (CDA): Zorg, Ouderenbeleid, Welzijn, Natuur en Groen

Burgemeester Jan Waaijer: Wettelijke taken, Coördinatie integrale veiligheid en Algemene bestuurlijke coördinatie lokaal en regionaal

De betrokken partijen van de beoogde coalitie werken de komende tijd aan het concept collegeprogramma. Komende week brainstormen alle raadsleden inhoudelijk over een aantal thema's die terugkomen in het collegeprogramma. Daarnaast zullen de coalitiefracties de uiteindelijke samenstelling van het college, de verdeling van de portefeuilles en inhoudelijke afspraken in samenhang beoordelen. De streefdatum voor raadsbehandeling collegeprogramma en installatie van het nieuwe college is 28 april.