Rochdale


9 april 2010
Rochdale bezig met voorbereidingen plan tegen palenpest

Vanaf half april komt woningstichting Rochdale persoonlijk langs bij haar huurders in de Havenbuurt. Het doel is om bewoners te informeren over de voornemens voor renovatie en daarnaast om beter zicht te krijgen op de woonbeleving en woonwensen van de huurders. Mede op basis van de uitkomsten van dit bewonersonderzoek wordt een plan voor de renovatie gemaakt. De fundering van veel woningen in de Havenbuurt heeft te lijden onder palenpest.

De palenpest is een schimmel die op termijn de draagkracht aantast van de paalfundering onder de woning aan. Rochdale denkt in eerste instantie aan renovatie en herstel van de fundering van haar huurwoningen.

Renovatieplannen
Uit eerste onderzoeken blijkt in ieder geval dat de fundering van de 73 woningen van Rochdale in de Havenbuurt vernieuwd moet worden. Dit betekent een behoorlijk ingrijpende renovatie, waarbij onder andere de huidige begane grond verwijderd moet worden en na het funderingsherstel een nieuwe vloer moet worden geplaatst, de deuren, wanden en de keuken op de begane grond vervangen of herplaatst moeten worden. Daarnaast zijn renovatiewerkzaamheden aan de buitenzijde noodzakelijk, zoals het aanbrengen van dubbel glas, het herstellen van het metselwerk aan de buitenmuur en het vervangen van kozijnen en dakbedekking waar nodig.

Bewonersonderzoek
Op zn vroegst kan medio 2012 worden gestart met het renoveren van de eerst woningen. Via het persoonlijke bezoek aan de huurders, wil Rochdale de bewoners alvast informeren over de voornemens en vragen beantwoorden. De uitkomsten van het bewonersonderzoek worden mede gebruikt voor het maken van het renovatieplan. Het renovatieplan wordt dit voorjaar gepresenteerd aan de huurders van Rochdale.

o-o-o