Rijksvoorlichtingsdienst

Herbenoeming SER voorzitter Rinnooy Kan

De heer dr. A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan is herbenoemd tot voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) voor de periode tot en met 31 maart 2012. Dit besluit volgt op de eerdere herbenoeming van kroonleden en plaatsvervangende kroonleden voor de termijn van twee jaar. Daarbij zijn de heer Prof. dr. A.W.A. (Arnoud) Boot en de heer drs. J.A. (Hans) Kamps benoemd tot kroonlid in plaats van plaatsvervangend kroonlid. Dat heeft minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid namens het kabinet vandaag bekendgemaakt.

De benoeming volgt op een positief oordeel van de SER over het voornemen van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om Rinnooy Kan opnieuw voor te dragen als voorzitter.

De heer Rinnooy Kan is sinds 1 augustus 2006 voorzitter van de SER. Vanaf 1996 was hij lid van de raad van bestuur van ING Groep. Van 1991 tot 1996 was hij voorzitter van VNO en later VNO-NCW. Daarvoor bekleedde de wiskundige en econometrist verschillende posities in de universitaire wereld, waaronder die van rector magnificus aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.