Gemeente Eemnes

Datum: 30 mrt 2010
Bestuursorgaan: College B&W
Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 april 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 12
Besluit Vastgesteld.Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Regeling tegemoetkoming rechtskundige hulp:

In voorkomende gevallen van bezwaar en/of beroep is het mogelijk een tegemoetkoming van kosten te doen. In de bijgevoegde regeling tegemoetkoming rechtskundige hulp zijn de uitgangspunten bepaald op welke wijze daarbij een beroep kan worden gedaan. Besluit Het college besluit de Regeling tegemoetkoming rechtskundige hulp vast te stellen.

Onderwerp - Benoeming van de voorzitter Commissie voor de bezwaarschriften:

De huidige voorzitter, dhr. mr. T. Meijer, heeft aangegeven zijn lidmaatschap van de commissie te willen beëindigen. In samenspraak met de commissie wordt dhr. ing. B. Rademaker voorgedragen voor het voorzitterschap van de Commissie voor de bezwaarschriften. Besluit Het college besluit


* dhr. ing. B. Rademaker te benoemen tot voorzitter van de commissie voor de bezwaarschriften in de gemeente Eemnes per 1 maart 2010.
* Kennis nemen van de stand van zaken t.a.v. de benoeming van nieuwe leden voor de commissie voor de bezwaarschriften.

Jaarrekening en jaarverslag 2009:
De concept jaarrekening 2009 die op 23 maart in het college is besproken is verder aangevuld en de door het college besproken aanvullingen zijn verwerkt
Besluit
Het college besluit:

1. de jaarrekening 2009 vast te stellen onder voorbehoud van goedkeurende accountantsverklaring

2. de productenrealisatie 2009 vast te stellen
3. de jaarrekening 2009 en het raadsvoorstel resultaatbestemming aan de gemeenteraad, na afronding accountantscontrole, ter vaststelling aan te bieden.

Onderwerp -

Diverse benoemingen als gevolg van het aantreden van een nieuw college.
Na het einde van een raadsperiode treden de besturen van openbare lichamen of gemeenschappelijke organen regulier af. Het recht om nieuwe leden in deze besturen te benoemen komt in veel gevallen toe aan de raad, maar in enkele gevallen aan het college. Aan de raad wordt voorgesteld om te besluiten het nieuwe college te machtigen tot het benoemen van bestuursleden in de ontstane vacatures. Tevens wordt aan het college voorgesteld te voorzien in de bestuursbenoemingen waarvoor het college bevoegd is.
Besluit
Normal 0 >Het college besluit:

1. de raad voor te stellen in de diverse besturen uitsluitend leden van het college te benoemen en het college te machtigen daar zelfstandig in te voorzien.

2. in de besturen van het openbaar lichaam De BEL Combinatie en het Servicebureau Gemeenten leden + plaatsvervangers te benoemen uit het college.

3. er kennis van te nemen dat in het bestuur van de gewestelijke gezondheidsdienst de portefeuillehouder gezondheidszorg q.q. zitting heeft in het bestuur (met de verplichting uit het college een plaatsvervanger te benoemen) en dat het bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht wordt gevormd door de burgemeesters van de aangesloten gemeenten.

Onderwerp -Actualisering van aanstellingsbesluit deurwaarders Cannock Chase Het is van belang dat de deurwaarders van Cannock Chase zijn aangesteld als onbezoldigd ambtenaar. Lijst medewerkers Cannock Chase moet up to date zijn.
Besluit Het college besluit aan te stellen tot onbezoldigd ambtenaar der gemeentelijke belastingen de medewerkers van MandaatBV handelend onder de naam Cannock Chase.

Portefeuille Wethouder Van IJken

Onderwerp:Meerjarenplanning inventarisatielijsten woningbouw 2010-2020 De provincie wil het totaalbeeld van de voortgang van de woningbouw in de provincie Utrecht actualiseren. Ten behoeve hiervan vraagt de provincie om medewerking van de gemeente Eemnes. Besluit: Het college besluit de gemeentelijke woningbouwplanning aan G.S. ter kennisneming brengen.

Onderwerp: Bruikleenovereenkomst
Besluit: Het college besluit om over te gaan tot ondertekening van de bruikleenovereenkomst met mw. Van der Kolk voor een deel van het perceel kadastraal bekend gemeente Eemnes, sectie L, nummer 143.

Onderwerp Wijziging van een gedeelte van de straatnaam Noordersingel in De Minnehof De bouwvergunning is verleend voor het project De Minnehof te Eemnes. Nu kunnen de straatnaam en huisnummers vastgesteld worden
Onderwerp: Verzoek vestiging Sport en Wellness centrum. Er is een verzoek ingediend om een sport en wellness centrum te realiseren aan de Goyergracht Zuid 11.
Besluit: Het college besluit het verzoek als ingekomen stuk voor te leggen aan de commissie W&R met het voorstel het verzoek af te wijzen.

Portefeuille Wethouder Wondergem

Onderwerp: WMO - ondersteuning van patiënten met Parkinson en hun mantelzorgers: Subsidieverzoek 2010 van Parkinson Vereniging voor het Parkinsoncafé te Laren.
Besluit: Het college besluit:

1. aan de Parkinson Vereniging een incidentele subsidie van EUR 65 te verlenen voor 2010;

2. de kosten te dekken op kostenplaats 6.620.0012 Maatschappelijk Werk kostensoort 642.501.

Onderwerp: De Dijk herijkt.
Besluit: Het college acht het project te weinig aansprekend en zal, mede gelet op de lijn van soberheid die het college voorstaat, niet overwegen hiervoor een (incidenteel) subsidie beschikbaar te stellen.