VU medisch centrum

Aannemerscontracten nieuwe polikliniek VUmc ondertekend

8 april 2010

Nu de aannemerscontracten zijn getekend kan de bouw van de polikliniek sneldiagnostiek oncologie starten. Op 15 april worden de fundamenten gelegd voor de 4e dakopbouw op het polikliniekgebouw.

Deze dakopbouw herbergt straks VUmc Cancer Center Amsterdam - diagnose en behandeling. Ook dit bouwproject is een zogenoemde 'brightsite' waarbij bij het ontwerp uitgegaan wordt van de behoeften van de gebruikers van de ruimte. Rust, privacy en zelfstandigheid van de patiënt zijn de sleutelwoorden bij dit project.

Er komen verschillende units, voor onderzoek en dagbehandeling, maar ook ruimtes waar de patiënt zich even kan terug te trekken of samen met een familielid kan wachten op een behandeling of afspraak. Ook wordt er veel informatie over voeding, beweging en verzorging geboden zodat de patiënt zelf de kwaliteit van leven positief kan beïnvloeden.

Voor medewerkers komen er open werkplekken en multidisciplinaire overlegruimtes. Verder is bij het ontwerp gekozen voor veel daglicht, uitzicht, natuurlijke kleuren en materialen, ronde vormen en reductie van geluid. Allemaal factoren die bijdragen aan een plezierig verblijf voor de patiënt en zijn naasten en een prettige werkomgeving.

Het geld voor de polikliniek sneldiagnostiek oncologie komt van de Sponsor Bingo Loterij, waarin 100.000 Nederlanders het mogelijk maken dat dit gebouw met een snelle diagnose en behandelplan voor de patiënt gerealiseerd wordt. De nieuwe polikliniek wordt in juli 2011 in gebruik genomen.

Harriëtte Loeffen
bron: Tracer