Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Spectaculaire actiedag PCC

Het kille weer van donderdag 1 april weerhield de PCC-leerlingen er niet van om individuele topprestaties neer te zetten op de jaarlijkse Actiedag ten bate van de Mundindi School in Tanzania.

Terwijl op PCC Het Lyceum op woensdag 31 maart al was gestart met de 25e editie van de jaarlijkse volleybalmarathon en de leerlingen van PCC Heiloo op die dag een flinke fietstocht en duinstrandwandeling maakten, gingen op PCC Fabritius de leerlingen donderdag 1 april aan de slag. Er werd door hen zoveel mogelijk rondjes afgelegd om de school, al dan niet verkleed of voorzien van vreemde attributen. Andere leerlingen maakten een fikse strandwandeling, maar ook werden er straatstrips getekend en een fancy fair bezocht. De leerlingen van PCC Bergen namen deel aan een sportief programma met een loopwedstrijd, maar daar was de beddenrace natuurlijk de attractie van de dag.
De actiedag van PCC Oosterhout is gepland op vrijdag 9 april. Die dag gaan de brugklassers van deze vestiging te voet 'op pelgrimstocht' naar de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo.

Het geld dat op deze manier ingezameld wordt, gaat naar de Mundindi School in Tanzania. Daar is de afstand tussen school en huis te groot om dagelijks heen en weer te reizen, dus slapen de leerlingen in hun klaslokalen. De leerlingen van het PCC willen het geld gebruiken om in ieder geval fatsoenlijke slaapzalen voor hun leeftijdgenootjes te laten bouwen.



Ingezonden persbericht