Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ben van Beurten lanceert website voor jongeren in Noord-Holland Noord

Vrijdag 9 april om 19.30 uur geeft Ben van Beurten het officiële startsein van de regionale website www.vraaghetjob.nl. Deze website is ontwikkeld vanuit het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid om jongeren, hun ouders en werkgevers te ondersteunen in hun vragen over leren en werken in de regio Noord-Holland Noord. Job is een virtuele coach waarmee iedereen kan chatten en mailen over alle mogelijkheden van scholing, werk en subsidies in de regio. De jeugdwerkloosheid onder de jongeren van 16 tot en met 27 jaar is het afgelopen jaar fors toegenomen. In het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid werken 26 gemeenten in Noord-Holland Noord, het UWV WERKbedrijf, het Leerwerkloket, onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemers organisaties en het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid actief samen om meer jongeren aan het leren en/of werken te krijgen. Zij bundelen menskracht en middelen om meer banen, stages en leerwerkbanen voor jongeren te creëren.

Ben van Beurten is topkok, leerwerkcoach en ambassadeur van het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord. Op 9 april lanceert hij de website www.vraaghetjob.nl tijdens de open avond van het ROC Kop van Noord-Holland in Schagen. Dit is tevens het startsein van de communicatie-kickoff van het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord.

Het programma begint om 19.30 uur met een opening van Nico Dobbe, directie onderwijs van het ROC Kop van Noord-Holland. De projectleider van het Actieplan, Annelies Spork licht de ontwikkelingen in Noord-Holland Noord kort toe. Ben van Beurten geeft het startsein met een filmpje waarin Job zichzelf voorstelt.

Iedereen die geïnteresseerd is om de lancering bij te wonen is van harte welkom. Locatie: ROC Kop van Noord-Holland, Lokaal 120 (bij binnenkomst rechts, halverwege de gang) Hofstraat 13, 1741 CD Schagen


---

Noot voor de redactie,