E313 tijdelijk afgesloten in Bilzen - Hoeselt.

06/04/2010 15:31

Vlaamse Overheid

Op 9 april 2010 geeft Wegen en Verkeer Limburg het startschot voor de bouw van een nieuwe brug in de Molenstraat, boven de E313, tussen Rijkhoven en Alt-Hoeselt. Hiervoor zal de aannemer de bestaande brug afbreken en op dezelfde locatie een nieuwe bouwen.

Op 9 april 2010 geeft Wegen en Verkeer Limburg het startschot voor de bouw van een nieuwe brug in de Molenstraat, boven de E313, tussen Rijkhoven en Alt-Hoeselt. Hiervoor zal de aannemer de bestaande brug afbreken en op dezelfde locatie een nieuwe bouwen. Deze werkzaamheden zijn nodig omdat er geen verkeer meer over de oude brug kon rijden zonder dat het risico bestond dat er door de trillingen stukjes beton op de onderliggende snelweg zouden vallen.

Tijdens het weekend van 9, 10 en 11 april zal de aannemer de bestaande brug afbreken en de nodige signalisatiewijzigingen aanbrengen voor het verdere verloop van de werkzaamheden. Vanaf vrijdagavond 21 uur tot ten laatste maandagochtend 05 uur moet het verkeer, richting Luik, de E313 verlaten via afrit Bilzen (31). De omleiding zal lopen via de calamiteitenroute met de letter "F". Deze brengt de weggebruiker terug op de E313 via de oprit Tongeren (32). Het verkeer, richting Antwerpen, moet de E313 verlaten via afrit Tongeren (32). De omleiding zal lopen via de bestaande calamiteitenroute met de letter "G".Deze brengt de weggebruiker terug op de E313 via de oprit Bilzen (31). Om de verkeersstroom vlotter te laten verlopen zal het agentschap de verkeerslichten op de omleidingsweg tijdelijk aanpassen, zodat het verkeer op de calamiteitenroute langere periodes groen licht krijgt.

De parkings langs de E313 ter hoogte van de brug zullen tijdelijk dienen als parkeer- en opslagzone voor de aannemer. Daarom zal deze afgesloten worden vanaf donderdagavond 8 april tot dinsdagochtend 12 april.

Na de afbraak van deze brug zal de aannemer starten met de bouw van de pijler in de middenberm. Hiervoor zal in beide richtingen het linkerrijvak plaatselijk afgesloten worden. Het verkeer kan echter blijven rijden over 2 versmalde rijstroken, zodat de capaciteit bewaard blijft.

In een volgende fase zal de aannemer de draagbalken plaatsen op de pijlers. Ook dan zal de E313 worden afgesloten. Het agentschap zal hierover tijdig communiceren.

Tijdens de afbraak van de brug voorziet het agentschap voor toeschouwers een kijkzone op de pechstrook. Deze zone is enkel te bereiken via de Althoeseltseweg (kant Rijkhoven).

Kostprijs: 1.825.000 Euro

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel