Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 09-04-2010

Politie treft drie hennepkwekerijen bij woning aan NIEUW DORDRECHT In en buiten een woning aan de Bladderswijk WZ trof de politie donderdagmiddag 3 hennepkwekerijen aan. De 47-jarige bewoner en zijn 36-jarige vriendin werden aangehouden. In een naast de woning staande blokhut, op een kamer op de eerste etage en in de badkamer werden in totaal 569 planten aangetroffen. Tevens werden 1,5 kg gedroogde henneptoppen aangetroffen. De man verklaarde al één keer eerder geoogst te hebben en de stroom illegaal af te nemen. De vriendin verklaarde niet op de hoogte te zijn van de kweekactiviteiten van haar vriend. De politie nam eveneens twee exclusieve autos in beslag.

Politie vordert rijbewijzen in

HOOGEVEEN Donderdag vorderde de politie het rijbewijs van een 43-jarige Hoogevener in. De man reed met een snelheid van 172 km/u in zijn auto over de A37 waar maximaal 120 km/u toegestaan is.

ERM Op de N34 werd donderdag het rijbewijs van een 20-jarige autobestuurder uit Exloo ingevorderd. Hij reed 154 km/u waar 100 km/u toegestaan is.

Trailer met speedboot gestolen
COEVORDEN Tussen woensdagavond en donderdagmorgen werd een speedboot ontvreemd van een afgesloten terrein aan de Printer. De dader forceerde een hek en daarna het disselslot van de trailer waarop de boot stond. De trailer met boot werden hierna meegenomen.

Alcomobilisten

EMMEN Donderdagmorgen bekeurde de politie een 52-jarige inwoner van Emmen. De man reed onder invloed, 970 ug/l, over de Tortelduif toen hij gecontroleerd werd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

EMMEN Een 42-jarige man uit Barger Compascuum werd in de nacht van donderdag op vrijdag bekeurd. Hij werd op de Boslaan aan de kant gezet en blies 965 ug/l. Na onderzoek bleek dat zijn rijbewijs in 2005 zijn geldigheid had verloren.

DE WIJK Op de A28 controleerde de politie donderdagavond een 23-jarige autobestuurder uit Nijkerk. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag waarbij hij beide rijstroken nodig had. Hij blies 300 ug/l en werd bekeurd.

RODEN Op de Nieuweweg bekeurde de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 40-jarige inwoonster van Leek. Ze reed onder invloed, 330 ug/l, in haar auto.

Woninginbraak

EMMEN Donderdagmorgen tussen 09.30 en 11.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Fokkingeslag. Toen de bewoners thuiskwamen bleek dat de balkondeur vernield was waardoor de daders binnen konden komen. De buit bestond uit geld, beeldapparatuur, sieraden en een computerbeeldscherm.

Rood licht controle

ZUIDLAREN Donderdagmorgen bekeurde de politie 6 personen omdat ze het rode verkeerslicht negeerden bij de oversteek aan de Stationsweg. De oversteek ligt in de nabijheid van een basisschool en veel kinderen/ouders maken hiervan gebruik.

Politie houdt koperdieven op heterdaad aan
ANLOO In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie op de Schipborgerweg een 33-jarige man uit Groningen en een 36-jarige man uit Loppersum aan. De mannen worden verdacht van diefstal van koper, bliksemafleider, van een kerk aan de Schipborgerweg. Het duo had koper in de berm en hun auto liggen en tevens waren ze in het bezit van inbrekersgereedschap. De verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.