Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 09-04-2010

Oproep getuigen: mishandeling meisje

AMERSFOORT De politie kreeg op donderdag 8 april rond 21.45 uur de melding van een 17-jarig meisje uit Amersfoort dat zij bij de kruising Arnhemseweg/de Stadsring belaagd werd door een vrouw. Ter plekke bleek het meisje door de aggressieve vrouw te zijn geslagen. Een aantal behulpzame getuigen waren tussen beiden gesprongen en erger voorkomen. De verdachte was inmiddels vertrokken.

Het meisje liep letsel op aan haar hoofd door de mishandeling. Zij verklaarde dat een conflict in het verleden aanleiding was voor de belaging. De personalia van de verdachte zijn bekend bij de politie.

De politie verricht nader onderzoek. Uit verklaringen blijkt dat meer getuigen de mishandeling moeten hebben gezien. Zij worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Amersfoort via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Twee verdachten voor babbeltruc aangehouden

AMERSFOORT Dankzij een alerte getuige kon de politie op donderdag 8 april rond 17.30 uur twee vrouwen uit Harderwijk aanhouden op verdenking van babbeltruc/diefstal uit een woning op het Kwikstaardpad. De melder had gezien dat twee vrouwen een 86-jarige bewoner voor zijn woning aan de praat hielden, vertrouwde het niet, en belde direct de politie.

De meldkamer stuurde direct twee politieautos die beide vrouwen ter plekke aanspraken. In eerste instantie gaven zij aan buren te zijn van de bejaarde man. Omdat de vrouwen geen identiteitsbewijs konden tonen, werden zij vervolgens aangehouden. Op het bureau bleken zij in Harderwijk te wonen.

Inmiddels bleek dat bij de 86-jarige Amersfoort onder andere een portemonnee met geld was weggenomen door insluiping via de achterzijde van de woning. Hij deed aangifte. De politie doet nader onderzoek, naar een derde, medeverdachte. De twee vrouwen zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal.

Aanhoudingen

AMERSFOORT - De politie heeft op 6 april omstreeks 04.00 uur vier personen in een woning aan de Vasco Da Gamastraat aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet. De politie had kort daarvoor informatie ontvangen dat er personen uit de betreffende woning waren vertrokken die een plastic zak hadden verloren. In de zak werden gedroogde henneptoppen aangetroffen. De ingeschakelde agenten namen de zak in beslag en startten een zoeking in de woning.

Hier werd eveneens een zak met henneptoppen aangetroffen. Al de aanwezigen in de woning - een 21-jarige een 45-jarige vrouw uit Amersfoort, een 54-jarige man uit Amersfoort en een 45-jarige man uit Midlum (FR) werden daarop aangehouden voor nader verhoor en onderzoek. In totaal werd bijna 1 ½ kilo aan henneptoppen in beslag genomen.