Politie Gelderland-Midden

Aanrijding met letsel; alcohol in het spel

Publicatiedatum: 9-4-2010 11:00:52

HERVELD - De politie heeft op 9 april rond 03.00 uur een 29-jarige man uit Zetten aangehouden. De man reed in zijn auto op de Tielsestraat in Herveld en had kennelijk zijn auto niet onder controle waardoor zijn auto in een greppel terecht kwam.

Daarbij raakte de inzittende (een 30-jarige man uit Zetten) gewond; deze moest met hoofdwonden worden overgebracht naar Rijnstateziekenhuis in Arnhem.
De politie onderzocht in hoeverre er alcohol in het spel was. Dat bleek het geval: 1,18 promille. De man kreeg proces-verbaal. (038624)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Vrouw aangehouden na vernieling graafmachine

Publicatiedatum: 9-4-2010 11:07:09

WAGENINGEN- De politie heeft donderdagmiddag 8 april een 27-jarige vrouw uit die woonplaats aangehouden. De Wageningse zou met stenen hebben gegooid in de richting van een graafmachine. Hierdoor zou er schade zijn ontstaan aan de graafmachine.

De bestuurder van de graafmachine meldde rond 12.15 uur dat een onbekende vrouw stenen aan het gooien was naar zijn graafmachine. De man was bezig met werkzaamheden op een bouwplaats aan de Haarweg toen de Wageningse met stenen begon te gooien. De bestuurder meldde het voorval bij de politie en gaf aan aangifte te willen doen van vernieling. Toen de gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen was de vrouw verdwenen. Op basis van het opgegeven signalement en politieonderzoek konden de agenten de vrouw in haar woning aanhouden. De Wageningse zou niet mee hebben willen werken waarbij ze een mes uit haar keuken zou hebben gepakt en de agenten hiermee bedreigde. Na een korte worsteling en het gebruik van peperspray kon de vrouw worden aangehouden. Niemand raakte hierbij gewond. De Wageningse is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek waar ze in verzekering is gesteld.
(038400)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053