Dienstenbond CNV

Nieuws

9 april 2010

Leden stemmen in met eindbod Reisbranche

De afgelopen maand hebben de leden van CNV Dienstenbond kunnen stemmen over het eindbod van de werkgevers voor een nieuwe cao Reisbranche. Een meerderheid van de leden heeft ingestemd en het eindbod aanvaard. Dat betekent dat er nu een nieuwe cao is die nog loopt tot 1 april 2011. Het is duidelijk dat de gevoelens zeer gemengd zijn en uit de vele aantekeningen die gemaakt zijn door de leden is wel duidelijk dat dit niet van harte gaat. De uitzonderlijke situatie van de branche op dit moment is echter toch voor velen reden in te stemmen met het eindbod. Het huidige jaar wordt gebruikt een aantal zaken in kaart te brengen. Onderstaand een drietal oproepen mee te werken aan onderzoeken die specifiek op de Reisbranche geënt zijn.

De nieuwe cao is nu een feit. Dat betekent dat het komende jaar nuttig besteed kan worden door vooruit te kijken en grondig de volgende onderhandelingen voor te bereiden. Hiervoor zijn een aantal onderzoeken van groot belang. Wij vragen u mee te werken aan onderstaande onderzoeken om een duidelijk beeld te krijgen van uw wensen en uw beeld van de branche.

Onderzoek van CNV Dienstenbond naar het werkklimaat in uw bedrijf Het komende jaar doet CNV Dienstenbond onderzoek naar de sociale innovatie in de reisbranche. Voor dat onderzoek is uw inbreng van belang, dus ook in uw belang het vriendelijke verzoek even tijd te maken om ons te helpen u te helpen. Graag nodigt CNV Dienstenbond u uit deel te nemen aan een eenvoudige enquête over een belangrijk onderwerp: Hoe ervaart u uw werkklimaat? Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de samenwerking met uw collega's en hoe serieus er in het bedrijf waar u werkt naar uw ideeën wordt geluisterd. Meer informatie en meedoen aan het onderzoek: www.cnvdienstenbond.nl/sociale-innovatie en kiest u daar voor de sector Toerisme.

Generatieonderzoek Reisbranche
Samen met de andere vakbonden en de werkgeversvereniging wordt daarnaast een onderzoek gedaan naar de verwachtingen die medewerkers hebben ten aanzien van werken in de Reisbranche. Met name wordt gekeken of er ook verschillen zitten tussen de verwachtingen van verschillende generaties. Uw hulp bij het invullen van de enquête is dan ook belangrijk zodat een goed beeld bestaat over de wensen van de verschillende leeftijden in het kader van levensfasebewust personeelsbeleid. Wij vragen u dan ook mee te werken aan het onderzoek via het internetadres http://bit.ly/onderzoekreisbranche.

Arbeidsmarktmonitor
Tot slot het onderzoek voor de arbeidsmarktmonitor. Dit onderzoek wordt gedaan vanuit het sociaal fonds waar ook CNV Dienstenbond deel van uitmaakt. Op een andere wijze wordt ook hier in kaart gebracht. Deelname is belangrijk om de tevredenheid ten aanzien van het werk goed in kaart te brengen. Het gaat dan om bijvoorbeeld de vragen of er voldoende ontwikkelingsmogelijkheden zijn, of de werkplek zorgt voor plezier in het werk en de vraag of de beloning in de sector van een afdoende niveau is. De arbeidsmarktmonitor kan worden ingevuld op www.stratusbv.nl/werknemers.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op het e-mailadres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch op het nummer 010-2651111.