Politie Groningen

Jeugdige groep winkeldieven aangehouden

Delfzijl/Appingedam , 09-04-2010 o De politie heeft met de aanhouding van een groep van vier tieners, in leeftijd van 13 en 14 jaar oud, ruim 35 gevallen van winkeldiefstal in Delfzijl en Appingedam opgelost.

Jeugdagenten kwamen de winkeldieven op het spoor na de aanhouding van twee knapen uit deze groep. Zij werden eind maart op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Ossedrift in Appingedam. De twee andere daders melden zich later vrijwillig bij de politie.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de groep bij de winkeldiefstallen in wisselende samenstelling supermarkten in het centrum van Appingedam en Delfzijl bezochten. In de periode van januari 2010 tot hun aanhouding denkt de politie dat de groep ongeveer 35 gevallen van winkeldiefstal heeft gepleegd. Er is door de betrokken winkeliers aangifte gedaan. De knapen verklaarden bij de politie dat ze de diefstallen hadden gepleegd omdat ze het stoer en gemakkelijk te verdienen vonden. Hun buit bestond veelal uit eten- en drinkwaren en speelgoed. Er was geen sprake van een zekere hiërarchie van leiders en volgers in de groep. Het zestal is na verhoor op vrije voeten gesteld. De meeste verdachten worden aangemeld bij bureau HALT.