Nieuwe transparante vergelijkingssite voor advocaten


`Facebook' van advocaten maakt kwaliteit en specialisatie inzichtelijk voor cliënten

UTRECHT, 20100409 -- Het kiezen van de juiste advocaat bij een juridisch probleem is geen eenvoudige aangelegenheid. De nieuwe, onafhankelijke website Advocaatkeuze.nl brengt hierin verandering en helpt consumenten bij het vinden van de goede advocaat op basis van zijn/haar specialisatie en kwaliteiten. Op de website, die lijkt op social media network Facebook, presenteren advocaten uit heel Nederland zich op een overzichtelijke en persoonlijke manier aan potentiële cliënten.

Zelf zoeken naar de beste advocaat
Consumenten die een advocaat zoeken, doen vaak eerst navraag binnen hun eigen netwerk. Het idee voor Advocaatkeuze.nl kwam voort uit het feit dat niet iedereen alle topadvocaten van Nederland in zijn/haar netwerk heeft zitten. Advocaatkeuze.nl maakt het mogelijk dat mensen zelf zoeken naar de meest geschikte advocaat voor hun situatie. Hierdoor hoeven consumenten het vaak zeer gevoelige onderwerp, zoals een echtscheiding, niet voor te leggen aan vrienden of kennissen.

Iedere advocaat een eigen beoordeling
De consequenties van een uitspraak door een rechter kunnen groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan het wel of niet krijgen van een ontslagvergoeding of een goede omgangsregeling met de kinderen na een scheiding. De advocaat speelt hierin een belangrijke rol. Advocaatkeuze.nl richt zich als eerste Nederlandse site op de kwaliteit van een advocaat als individu, omdat achter de gevels van de advocatenkantoren zich veelal een bonte verzameling van advocaten met zeer verschillende specialisaties bevindt. Volgends de oprichter van Advocaatkeuze.nl gaan bestaande vergelijkingssites hieraan voorbij door zich vooral te richten op het vergelijken van kantoren op uurtarief.

Sterrenratings, aanbevelingen en beoordelingen van cliënten
De kwaliteit van een advocaat wordt weergegeven met een zogenaamde `sterrenrating', die gebruikelijk is voor webwinkels. De sterrenratings gaan over de ervaring van een advocaat, scores van eerdere cliënten, en aanbevelingen. Verder wordt vermeld of de advocaat een kwaliteitsverhogende specialisatieopleiding heeft afgerond, zoals arbeidsrecht, personenschade, etc. Tenslotte kan de consument via een overzichtelijk taartdiagram zien of de advocaat zich veelvuldig bezighoudt met zaken binnen het gezochte rechtsgebied.

Advocaten presenteren zichzelf
Advocaten kunnen zich op www.Advocaatkeuze.nl onderscheiden van de massa door zich op een transparante en persoonlijke manier te presenteren. Advocaatkeuze.nl speelt in op de trend dat cliënten niet meer automatisch naar het advocatenkantoor op de hoek lopen. Cliënten gaan meer gericht kiezen voor een advocaat en advocaten krijgen hierdoor potentieel nieuwe zaken. Advocaatkeuze.nl hoopt via een groter inzicht in kwaliteit te realiseren dat de advocaat meer zaken kan behandelen op een rechtsgebied waarin hij/zij echt gespecialiseerd is.