Gemeente Dongen

VVD, SP, CDA, DP sluiten coalitieakkoord

Publicatiedatum: 8-4-2010

De Dongense politieke partijen VVD, SP, CDA en DP zijn het eens geworden over een coalitieakkoord voor de periode 2010-2014. De besprekingen daartoe hebben plaatsgehad onder leiding van formateur Chris Rutten.

Wethouders
Er is gekozen voor vier wethouders die allen gaan werken op basis van 0,8 fte.
Dat zijn: Ad van Beek (VVD), René Roovers (SP), Joop Velthoven (CDA) en Bas Evegaars (DP). Op donderdag 15 april 2010 worden zij voorgedragen aan de gemeenteraad ter benoeming tot wethouder.

Presentatie
Ondertekening en overhandiging van het coalitieakkoord zal gebeuren op zaterdag 10 april 2010 middels een openbare bijeenkomst op het Looiersplein in het centrum van Dongen.

Programma:
11.00 uur Samenkomst
11.15 uur Toelichting door formateur C. Rutten op het proces en het coalitieakkoord
11.30 uur Ondertekening van het coalitieakkoord door de coalitiepartners
toelichting/verklaring door coalitie
11.45 uur Uitdelen coalitieakkoord en flyers aan publiek 12.15 uur Einde bijeenkomst

Tijdspad
De heer Rutten begon op 12 maart 2010 als informateur met zijn werkzaamheden. Op 22 maart presenteerde hij zijn eindrapport, waarna hij de opdracht aanvaardde om het proces verder te begeleiden als formateur. Zaterdag 3 april werd er overeenstemming bereikt over een concepttekst voor het coalitieakkoord. De fractievoorzitters benutten deze week voor een nadere uitwerking, alsmede een terugkoppeling naar de eigen achterban.

Gemeenteraad
De Dongense gemeenteraad telt in totaal 21 zetels. VVD (4), SP (4), CDA (4) en DP (3) beschikken na de verkiezingen van 3 maart 2010 samen over een ruime meerderheid (15 zetels). VPD (4) en PvdA (2) nemen plaats in de oppositie.
De afgelopen vier jaar werd de coalitie gevormd door VPD, PvdA en CDA en namen er drie wethouders plaats in het college.

Formateur C. Rutten samen met de wethouders