Loopvrienden van Toon gaan voor Rotterdam


Help Toon aan een Rolstoelauto

ROTTERDAM, 20100319 -- Voor Toon Metsaars was de marathon toch wel de meest ultieme loopwedstrijd. Een aantal malen startte hij met trainingen voor de marathon van Rotterdam. In 2006 heeft hij deze bijzondere wedstrijd ook echt helemaal uitgelopen. Het was flink afzien, maar Toon is een doorzetter en hij ging door tot hij over de streep was. Daarmee haalde hij zelfs de krant: fotograaf Pim Ras van het Algemeen Dagblad vereeuwigde het beeld van de uitgeput finishende hardloper. In 2007 herhaalde Toon zijn kunststukje nog een keer in Utrecht.

Eind september 2008 kwam tijdens het trainingsweekend van Atletiek Vereniging Spiridon uit Rijen abrupt een einde aan de loopcarrière van Toon. Tijdens een fietstocht door de Ardennen kwam hij zeer ongelukkig ten val. Een hoge dwarslaesie was het gevolg. Na meer dan 16 maanden revalidatie is Toon nu weer thuis. De rest van zijn leven zal hij in een rolstoel moeten doorbrengen. Lopen gaat niet meer lukken.

Wij, zijn loopmaatjes, missen hem nog tijdens iedere training: de man die continu in was voor een grap. Altijd even vrolijk en bereid om anderen te helpen. Daarom maken wij dit jaar van de marathon van Rotterdam iets bijzonders: een eerbeToon aan onze Toon.

Een groep van 40 lopers is sinds januari in training om de marathon te volbrengen. Anderen zullen aan de start staan van de 10 kilometer. Met deze inspanning proberen we geld in te zamelen voor een wel heel speciaal doel: een aangepaste auto voor Toon. Zodat hij de kans krijgt om weer ouderwets koffie te komen drinken na de training. Of ons tijdens wedstrijden kan komen aanmoedigen.

Hoe zamelen we geld in voor Toon?
Iedereen kan meedoen! Schrijf je in via de website www.loopvriendenvantoon.nl en raad wat de totale eindtijd is van de eerste 10 loopvrienden van Toon die finishen op de marathon en/of op de 10 kilometer. Voor iedere poging betaal je ¤ 2,50 (maar meer mag natuurlijk ook). Degene die de totale eindtijd het dichtst benadert ontvangt een mooie prijs.

Wie lopen er mee?
Op 11 april staan de lopers voor Toon in eenzelfde, goed herkenbaar shirt aan de start. Op de website vind je van elke loper een kort profiel. Ook zullen zij hier hun trainingservaringen delen.
Het podium zal door niemand van ons worden bereikt. Maar met een geslaagd eerbetoon aan onze Toon zullen we ons allemaal winnaars voelen!
Ga snel naar www.loopvriendenvantoon.nl en doe mee!





Ingezonden persbericht