Politie Drenthe

Zondag

Provincie drenthe, 11-04-2010

Man aangehouden na schieten op eend
ERICA Na een melding over een man met een geweer ter hoogte van de Tuindershof werd een onderzoek ingesteld. De 22-jarige uit Hulshorst afkomstige man werd uiteindelijk zaterdagmiddag rijdende in zijn auto op de A28 ter hoogte van De Wijk aangetroffen en gecontroleerd. In zijn auto werd een dode eend, een luchtbuks, een kruisboog met pijlen, gaspatronen, twee messen en een honkbalknuppel aangetroffen. Hij verklaarde bij een zaak in Erica een telescoop en pijlen voor zijn kruisboog te hebben gekocht en wilde daar ook de luchtbuks af laten stellen. Op de terugweg zag hij een eend lopen en besloot deze voor het avondmaal te schieten. Waarom de gaspatronen, messen en honkbalknuppel in de auto lagen kon hij niet verklaren. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Flora- en Faunawet en de Wet Wapens en Munitie.

Politie vordert rijbewijs in

BORGER Een beginnende 23-jarige motorrijder uit Emmen raakte zaterdag zijn rijbewijs kwijt. De man reed met een snelheid van 164 km/u over de N374 waar maximaal 80 km/u toegestaan is. De politie vorderde zijn rijbewijs in.

Politie stelt onderzoek naar bedreiging en vernieling in

KLAZIENAVEEN Toen een 25-jarige autobestuurder uit Erica zaterdag omstreeks 18.00 uur een supermarkt aan de Langestraat wilde bezoeken werd hij kort voor aankomst op een rotonde ingehaald door een onbekende auto met daarin drie inzittenden. De bestuurder van die auto stak hierbij zijn middelvinger op en reed door. Bij de supermarkt aangekomen zag de man uit Erica dat de onbekende auto daar ook stopte, de bestuurder uitstapte en op hem afliep. Hierop reed de bestuurder uit Erica weg en werd daarbij toen achtervolgd door de onbekende auto met inzittenden. Na een achtervolging van een kwartier reed hij wederom naar de supermarkt en vluchtte deze in. De onbekende bestuurder liep ook de zaak binnen, pakte hem bij zijn kleding en wilde hem slaan. Twee medewerkers van de zaak konden dit voorkomen waarna de dader vertrok. Buiten constateerde het slachtoffer dat er een deuk in zijn auto was getrapt. De politie heeft de verdachte, het kenteken van de auto is bekend, nog niet aangetroffen. De man uit Erica deed aangifte.

Politie houdt drie verdachten van openlijke geweldpleging aan

NIEUW AMSTERDAM In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Veilingstraat drie verdachten, 27 jaar uit Zwartemeer, 28 jaar en zonder vaste woon of verblijfplaats en 41 jaar en woonplaats onbekend, terzake openlijke geweldpleging. Het trio voldeed aan het door medewerkers van een discotheek aan de Vaart ZZ gegeven signalement van 3 daders die 2 bezoekers van de discotheek kort daarvoor buiten de zaak hadden geschopt en geslagen. Ze werden ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De twee slachtoffers, 17 jaar en afkomstige uit Zwartemeer, deden aangifte.

Politie houdt verdachte aan terzake belediging van de politie en verstoren openbare orde
HOOGEVEEN Een 19-jarige Hoogevener was in de nacht van zaterdag op zondag meerdere keren zeer vervelend op stap en werd uiteindelijk door de politie aangehouden. Tijdens een opstootje op de Grote Kerkstraat haalde de politie twee ruziemakers uit elkaar en liet ze hun weg vervolgen. De Hoogevener was er één van. Niet veel later moest hij door uitsmijters van La Diva uit de zaak gezet worden en verzocht de politie hem naar huis te gaan. Hij bleef echter vervelend rondhangen en verliet uiteindelijk met een aantal vrienden het uitgaanscentrum. Kort hierna bleek dat er op het Armenwerkhuispad gevochten werd door twee mannen. Weer was de Hoogevener één van de betrokkenen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens zijn aanhouding zag hij kans om een medewerker van een beveiligingsbedrijf in zijn hand te bijten en te bespuwen. Tijdens het vervoer naar het bureau spuugde hij een politievrouw in haar nek en beledigde haar. Hij werd ingesloten.

Lastige klant door politie aangehouden

EMMEN Een 26-jarige Groninger werd in de vroege zondagochtenduren aangehouden als verdachte van vernieling in een restaurant aan de Hoofdstraat. De man die onder invloed was viel bij binnenkomst de echtgenote van de eigenaar lastig en rende achter de vluchtende vrouw aan. Toen haar man de Groninger een tik gaf werd deze boos en smeet een rekenmachine in een bak met water en vernielde een in de zaak hangende camera.

Zolderbrand in woning

ZUIDLAREN Zaterdagavond brak er brand uit op de zolder van een woning aan de Scheperij. De bewoners, een 34-jarige vrouw, haar 32-jarige man en hun bijna 2-jarig dochtertje konden veilig de woning verlaten. De brandweer had het vuur zeer snel geblust. Na onderzoek bleek dat een vermoedelijke smeulende sigarettenpeuk de oorzaak van de brand is geweest. De bewoners hadden op zolder een rookplek ingericht.

Hennepkwekerij aangetroffen na wateroverlast
EMMEN Na een melding over wateroverlast bij een loods aan de Charles Darwinstraat werd zaterdagavond een onderzoek ingesteld. In de bovenverdieping van de loods bleek een hennepkwekerij ingericht te zijn. De huurder, een 55-jarige man uit Schoonoord, kwam ter plaatse en werd aangehouden. Er werden 365 planten aangetroffen. Deze en de voor de kwekerij benodigde apparatuur en middelen werden inbeslaggenomen en zullen vernietigd worden.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 28-jarige Hoogevener aan. De man die onder invloed was ging door het lint en vernielde veel huisraad. Zijn 21-jarige vriendin voelde zich hierdoor erg bedreigd waarna de politie werd gebeld.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur