Landstede

Werving studenten paardensportevenement via Intranet

Zo'n 55 Landstede-studenten van meerdere mbo-opleidingen leerden in de praktijk bij Zwolle International. Van 2 t/m 17 januari 2010 stond IJsselhallen Zwolle weer in het teken van de paardensport. Veel dressuur- en springliefhebbers konden hun hart ophalen en zowel de breedtesport als topsport bewonderen.

Niet alleen bij het publiek klopte het hart sneller voor de paardensport. Programmamanager Hippische Sport, Miranda Ketelaar, coördineert sinds 2006 de inzet van studenten bij Zwolle International: "Ieder jaar merk ik weer dat er bij alle landschappen van Landstede studenten zijn, die binnen of naast hun opleiding actief zijn in de paardensport of paardenhouderij. Voor deze paardenliefhebbers is Zwolle International een leuke en leerzame leerwerkplek.

Projectteams werken mee
Naast de werving van studenten via de projectteams EventActief, SportEve en OfficeSupport levert ook een bericht op de intranetpagina voor studenten enthousiaste aanmeldingen op. Maar liefst 55 studenten wist Ketelaar te werven om in, aan en van de praktijk te leren bij Zwolle International.

Zo werkten studenten van EventActief als gastheer of gastvrouw bij de ontvangst van gasten en op de VIP-tribune. Studenten van OfficeSupport waren actief bij het administratieve deel van de organisatie, als runner of schrijver. Ook SportEve-studenten en studenten van andere landschappen waren in meerdere functies actief.

Hippisch College
De intensieve samenwerking tussen Landstede en de Haerst heeft onlangs geresulteerd in het opzetten van een hippisch college. Leerlingen in het voortgezet onderwijs en mbo-studenten kunnen bij het Centre for Sports & Education vanaf het schooljaar 2010-2011 een opleiding tot paardentopsporter volgen.

Voor leerlingen met een passie voor paarden biedt het Thomas a Kempis College de Paardrijclass. Tot slot kunnen studenten, die hun beroep in de paardensportsector willen uitoefenen, bij de Hippische Opleidingen van Landstede terecht. Tijdens Zwolle International werd het Hippisch College voor het eerst onder de aandacht gebracht.

Landstede Projectteams

De Haerst is een van de partners van Landstede.