Crossbeta Biosciences voltooit financieringsronde & benoemt nieuwe CEO

12/04/2010 14:48

Crossbeta Biosciences B.V.

Vandaag maakte Crossbeta Biosciences bekend een getrancheerde financieringsronde van 2 miljoen Euro te hebben voltooid. Dit bedrag wordt ingebracht door nieuwe en bestaande aandeelhouders en is inclusief een Innovatiekrediet van SenterNovem. De financiering zal worden gebruikt voor het verder ontwikkelen van de Crossbeta technologie in verschillende therapeutische gebieden en om een sterkere positie te verkrijgen voor co-development programma's en commercialisatie partnerships.

Vandaag maakte Crossbeta Biosciences tevens bekend dat Guus Scheefhals is benoemd tot Chief Executive Officer. Guus Scheefhals werkte voorheen bij Avantium in verscheidene management posities, meest recent als Chief Operating Officer van de Pharma business unit. Vóór zijn periode bij Avantium heeft Guus Scheefhals verschillende commerciële posities vervuld bij DSM Biologics, Analytico en NPBI, dat nu onderdeel is van Fresenius. Guus Scheefhals is doctorandus farmacie aan de Universiteit van Utrecht.

Met de benoeming van Guus Scheefhals legt Johan Renes zijn functie als CEO neer, nadat hij vanaf de start bij Crossbeta betrokken is geweest, waarvan de laatste 2 jaar als part-time CEO. Johan Renes vermeldt: "Wij zijn verheugd dat Guus Scheefhals mij opvolgt als full-time CEO. Guus heeft een uitgebreide en brede ervaring in de farmaceutische industrie en ik wens hem veel succes bij het naar de volgende fase brengen van Crossbeta en bij het verder commercialiseren van onze technologie. De nieuwe financiering is een belangrijke steun voor het bedrijf en levert Guus tevens een uitstekende startpositie."

Bij zijn benoeming zei Guus Scheefhals: "Crossbeta is een prachtige onderneming met enorm potentieel en ik ben zeer verheugd en vereerd met deze aanstelling. Crossbeta heeft een zeer interessante technologie die nieuwe mogelijkheden opent voor de behandeling van wijdverbreide aandoeningen, alsmede voor het verbeteren van bestaande geneesmiddelen. De nieuwe financiering is voor mij een belangrijk teken van vertrouwen, van zowel bestaande als nieuwe aandeelhouders, in de technologie van Crossbeta en in een voorspoedige toekomst."

Over Crossbeta Biosciences:

Crossbeta Biosciences is een biotech bedrijf dat is gericht op het ontwikkelen van therapeutische toepassingen van haar crossbeta technologie. De crossbeta technologie is gebaseerd op crossbeta structuren in versleten en beschadigde eiwitten en de crossbeta pathway. Deze pathway is een system in het lichaam dat de crossbeta structuren herkent en versleten eiwitten afvoert. Het slijten van eiwitten is een gebruikelijk fenomeen bij het verouderen van eiwitten. Versleten eiwitten met crossbeta structuren kunnen toxisch zijn en worden in verband gebracht met de progressie van belangrijke aandoeningen in de Westerse wereld met zijn steeds ouder wordende populatie. Voorbeelden zijn ziekten zoals Alzheimer, rheumatoïde arthritis, type 2 diabetes en atherosclerose. Crossbeta structuren induceren een immuunrespons en dit biedt mogelijkheden voor het versterken van de effectiviteit van vaccins en voor het verbeteren van de tolerantie voor biopharmaceutische geneesmiddelen.





http://www.crossbeta.com