Trend: Reizen via Duitsland is goedkoper?

13/04/2010 11:24

Persbureau Noord-Nederland

Uit onderzoek van reisorganisatie Uniglobe TT Travel in Zuidwolde (Drenthe), is gebleken dat reizen via Duitsland een trend is. Reizen via Duitsland blijkt niet alleen goedkoper, maar ook een ontspannen alternatief voor reizen via Schiphol, Eindhoven of Maastricht.

Door de huidige economische crisis, hebben dit jaar minder mensen vakantieplannen voor de zomer, dan vorig jaar het geval was. Een groter deel van de Nederlanders zal dit jaar vakantie in eigen land doorbrengen dan voorgaande jaren. Kamperen is daarom ook erg in trek.

Uit het onderzoek is gebleken dat voor hen die deze zomervakantie toch de wereld willen verkennen, reizen via Duitsland zeker een alternatief is. De Duitse reisoperators kunnen vaak een veel goedkopere reis aanbieden op een veel ontspanner wijze; zonder files, op locatie parkeren (voor gemiddeld de helft van de Schiphol-tarieven) en lange inchecktijden komen zelden voor. Bijkomend kostenaspect; in Duitsland vallen jong volwassenen tot 18 jaar nog in het kindertarief.

Door gehoor te geven aan bovenstaande trend hebben de reisbureaus van Uniglobe TT Travel in Groningen en Zuidwolde (Drenthe) als één van de weinige reisbureaus in 2009 een omzetgroei gerealiseerd. De kantoren in Groningen en Zuidwolde werden hiervoor beloond met de award 'Most promising agency 2009'. Dit is voor een reisbureau met hoofdzakelijk zakenreizigers uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel een grote uitzondering.

Uniglobe TT Travel heeft een platte organisatie structuur, waarbij het speerpunt ligt op de betrokkenheid van de medewerkers en een hoog service niveau naar haar zakelijke klanten.

Ook de consument weet TT Travel te prikkelen met de nadruk op goedkope familie aanbiedingen vanaf Duitse luchthavens, met 'goedkoper' parkeren en relaxte aanrijdtijden zonder fileleed.

Verder heeft Uniglobe TT Travel een speciale afdeling opgezet voor incentive- en groepsreizen, waar het accent ligt op het individuele 'beleven' binnen een bedrijf en/of vereniging. Dit geeft een extra dimensie, aan het wij gevoel, als bedrijf of vereniging.

Door al deze activiteiten is Uniglobe TT Travel ook het 1e kwartaal met een aanzienlijke omzetgroei gestart, en draagt ondertussen bij tot het creëren van nieuwe arbeidsplaatsen.





http://www.uniglobetttravel.nl