Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-04-2010

Politie arresteert Bredanaar (30) wegens huiselijk geweld

BREDA: Een 30-jarige Bredanaar is maandagmiddag rond 17.30 uur aangehouden wegens bedreiging en mishandeling. Zijn vrouw meldde zich kort daarvoor bij het bureau aan de Tuinzigtlaan met zichtbaar letsel en kapotte kleding. Ze vertelde dat ze al langere tijd mishandeld werd, maar dat het deze keer wel extreem was. Haar man zou haar bovendien een mes op de keel hebben gezet. Agenten hebben de verdachte in de woning van het echtpaar opgepakt. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Man uit Etten-Leur loopt tegen de lamp met flinke hoeveelheid drugs

ETTEN-LEUR: Bij een controle op de Bredaseweg is maandagavond rond 20.45 uur een 32-jarige man uit Etten-Leur gearresteerd. Agenten waren daar aanwezig in het kader van het project Tegenhouden. Daarbij wordt in- en uitgaand verkeer in een wijk gecontroleerd. Dit om onder andere woninginbraken tegen te gaan. Bij de controle van de auto van de verdachte zagen agenten dat de man probeerde iets weg te stoppen. Dat bleek later een zakje met cocaïne en een flesje GHB. Op het bureau bleek de man nog veel meer drugs bij zich te dragen. In totaal betrof het ruim twintig gripzakjes met cocaïne en 1,2 liter GHB. De verdachte bekende dat hij als dealer actief is; hij werd ingesloten op het bureau.

Politie start onderzoek na schietincident in Breda-Noord

BREDA: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een schietincident maandagavond rond 22.30 uur bij een flat aan de Wensel Cobergherstraat. Een omwonende meldde dat er buiten op straat
geschoten zou zijn. Daarbij zouden twee auto's betrokken zijn. Gealarmeerde agenten constateerden dat er inderdaad geschoten was en hebben de inzittenden van een Honda aangehouden. Het gaat om twee broers uit Westervoort (22 en 23 jaar) en een 18-jarige vrouw uit Arnhem. Bekeken wordt wat hun rol bij het incident is. Er zijn zover bekend geen gewonden gevallen. De politie is nog op zoek naar de inzittenden van een Audi, de andere betrokken auto. Rond 01.00 uur werd nog een 28-jarige Bredanaar aangehouden; hij vond het nodig om vanaf zijn flatwoning agenten uit te schelden die de plaats delict bewaakten. De dronken man mocht mee naar het bureau.

Politie controleert op snelheid op bedrijventerrein Steenakker

BREDA: Agenten van het team Breda-Noord hebben dinsdagmorgen op snelheid gecontroleerd op de locatie Rath Verleghstraat-Veldsteen. Directe aanleiding daarvoor waren klachten van ondernemers over hardrijders die bij de wijkagenten binnenkwamen. Tussen 07.30 en 08.30 uur werden 82 passanten gecontroleerd; vijf van hen reden harder dan de toegestane 50 km/uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 69 km/uur. De politie zal de komende tijd op soortgelijke wijze op het
bedrijventerrein Steenakker snelheidscontroles houden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-04-2010 11:37 | © Regio Midden en West Brabant |