Gemeente Zoetermeer

Maak van je eigen woonstart een succes

Starterswoonmarkt
Iedereen die plannen heeft om voor het eerst een woning te huren of te kopen kan informatie halen op de Starterswoonmarkt. De markt die vorig jaar voor het eerst werd gehouden en zeer succesvol bleek, krijgt dit jaar een vervolg.
De eerste marktdag is vrijdag 16 april van 19.00 tot 21.00 uur. Zaterdag 17 april is de Starterswoonmarkt voor iedereen toegankelijk tussen 12.00 en 15.00 uur. Het adres: Dekker, Scheglaan 12, Zoetermeer.

Financiële hulp voor starters
Juist voor die grote groep mensen die niet weten dat er subsidies zijn om starters op weg te helpen, is er veel informatie te krijgen. Zowel voor koopwoningen als huurwoningen zijn er subsidies. Voor koopwoningen is er de starterslening en voor huurwoningen kan in sommige gevallen een huurtoeslag worden aangevraagd. Om in aanmerking te komen voor de starterslening is er wel de voorwaarde dat men tenminste één jaar in Zoetermeer woont.

Veel te regelen
Heeft men eenmaal de keuze gemaakt tussen huren of kopen, dan is er nog een aantal logische zaken te regelen. Denk hierbij aan elektriciteit-, telefoon- en internetaansluitingen en verzekeringen. En ook de gemeentelijke belastingaanslag maakt onderdeel uit van het huishoudboekje. Deze en andere informatie is te vinden bij de diverse stands. Aanwezig zijn onder andere de woningcorporaties, notarissen, gemeente Zoetermeer, RABO bank, FPN en Eneco en Atta Makelaars.

Informatie op CD-R
Bezoekers krijgen alle benodigde informatie mee op een CD-rom.

Win een leuke prijs
Aanmelden kan op www.starterswoonmarktzoetermeer.nl. Uit de eerste 100 aanmelders wordt één kandidaat getrokken voor een leuke prijs.