Politie Midden- en West Brabant

Persebrichten district Tilburg

Tilburg, 13-04-2010

Graffiti in Besterd: 3 verdachten plegen 81 bekladdingen

TILBURG: De politie heeft een onderzoek afgesloten naar drie vandalen die de wijk Besterd ontsierden met graffiti. Het trio werd in de nacht van 12 februari jl. op heterdaad betrapt door een agent die toevallig in zijn vrije tijd voorbij kwam fietsen. Hij volgde het drietal en riep via de meldkamer versterking. De drie arrestanten waren 19, 22 en 23 jaar oud en afkomstig uit Tilburg. De wijkagenten stelden een vervolgonderzoek. Dat gebeurde mede omdat graffiti het gevoel van verpaupering (en onveiligheid) in de wijk versterkt. Ze kregen daarbij overigens hulp van het buurtpreventieteam dat de zogenaamde tags in de wijk in kaart bracht en op foto vast legde (tag: een soort
handtekening / label die de vandaal achterlaat). De foto's werden met elkaar vergeleken en het einddossier is nu klaar. De politie denkt 81 bekladdingen op de verdachten te kunnen terug brengen. Zij mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Politie adviseert: draai de voordeur op het nachtslot

TILBURG: Bij een woninginbraak aan de Sloe gingen de daders er vandoor met de auto van de gedupeerde eigenaar. De inbraak vond plaats op dinsdag 13 april 2010 tussen 01.30 uur en 06.30 uur. Vermoedelijk zijn de inbrekers via de voordeur binnen gekomen. De hele benedenverdieping werd doorzocht. Daarbij stalen de criminelen een geldbedrag, een laptop en de autosleutels en konden zodoende ook de auto meenemen. Het gaat om een zwarte Audi A8 voorzien van het kenteken 92-XG-XG. De politie heeft de auto internationaal als gestolen voertuig laten signaleren.

Bij deze woninginbraak waren geen braaksporen te zien. De politie gaat er daarom vanuit dat de dader de hengel of flippermethode toepaste. Bij het flipperen steekt de inbreker een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Dit flipperen is te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Op dezelfde manier wordt ook het ouderwetse hengelen voorkomen. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger.

Frontale botsing op N-269 bij Esbeek

ESBEEK: Op de N269 zijn maandagmiddag 12 april 2010 rond 16.45 uur twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Een 62-jarige automobilist (uit Vught) kwam vanuit de richting Tilburg kwam, raakte door
onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en botste daarbij tegen een tegemoetkomende auto. De man uit Vught kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer, dat wel
aanspreekbaar was, is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De tegenligger liep op het eerste gezicht geen noemenswaardige verwondingen op. Deze 54-jarige Tilburger kwam met schrik vrij.

Wheelie en rechts inhalen: rijbewijs inleveren!

TILBURG: Een 25-jarige motorrijder uit Tilburg moest maandagavond 12 april zijn rijbewijs inleveren bij de politie. De man reed rond 20.15 uur over de Baron van Voorst tot Voorstweg.
Hij besloot om een aantal voertuigen rechts in te halen en vervolgens tweemaal een wheelie te maken. Het verkeersgevaarlijke rijgedrag werd gezien door twee agenten die in een burgerauto achter hem reden. De motorrijder werd vervolgens staande gehouden op de Bredaseweg. Hij kreeg proces-verbaal en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Politie pakt veelpleger na inbraak supermarkt

TILBURG: De politie heeft een 43-jarige man uit 's-Hertogenbosch opgepakt op verdenking van inbraak in een supermarkt. De verdachte is een veelpleger en is in voorlopige hechtenis gesteld.

In de nacht van maandag 12 april op dinsdag 13 april 2010 omstreeks 03.00 uur trad het inbraakalarm van een supermarkt aan de Besterdring in werking. Bij controle bleek dat het ging om een daadwerkelijke inbraak. De dader had een ruit vernield en was er inmiddels vandoor gegaan. De melder had echter een signalement opgegeven aan de
meldkamer. Agenten troffen even later bij het NS-station een man aan die voldeed aan dit signalement. Hij werd gearresteerd, waarbij bleek dat hij twee flessen drank in zijn broek verstopt had. Het ging om een fles rosé en een fles port met een totale waarde van 8,48. De ontstane braakschade was aanzienlijk hoger.

De 43-jarige Boschenaar is een zogenaamde 'veelpleger'. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 13-04-2010 13:12 | © Regio Midden en West Brabant |