Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 13 april 2010|



1. Unit concerncontrol en audit
De provincie versterkt haar organisatie op het gebied van financiële planning en control. Er komt onder andere een Unit Concerncontrol en Auditing. Dat blijkt uit een notitie die GS aan de statencommissie Bestuur en Middelen en de Rekeningcommissie uit Provinciale Staten hebben gezonden.

2. Tijdelijke subsidieregeling inrichting landelijk gebied
De inrichting van natuurgebieden die deeluitmaken van de ecologische hoofdstructuur is voortaan ook voor gemeenten en particulieren subsidiabel. Daarnaast kan er geen subsidie meer worden aangevraagd uit het budget van de Uitvoeringsimpuls reconstructie. Dit budget is uitgeput en daarom hebben GS de tijdelijke subsidieregeling inrichting landelijk gebied aangepast en de betreffende artikelen laten vervallen.

3. Tarieven OV
Wanneer de proef met goedkope buskaartjes per 1 juli 2010 afloopt en de invoering van de OV-chipkaart nog niet volledig is gerealiseerd, zullen de reizigers voor een groot deel weer gebruik gaan maken van de landelijk geldende tarieven (strippenkaart). Voor het aantrekkelijk maken van het OV-gebruik in de daluren beogen Gedeputeerde Staten daarnaast per 1 juli 2010 een dalurendagkaart in te voeren voor E 3,-. Zodra de invoering van de OV-chipkaart volledig is gerealiseerd willen Gedeputeerde Staten dalkorting op de OV-chipkaart mogelijk maken. Gedeputeerde Staten informeren de commissie Economie, Mobiliteit en Grotestedenbeleid hierover.

4. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten hebben reactieve aanwijzing bij de gemeenteraad Roosendaal ingediend tegen Paraplubestemmingsplan 'Herijking begripsomschrijving wonen/wooneenheid en huisvesting tijdelijke werknemers agrarische bedrijven', hebben reactieve aanwijzing bij de gemeenteraad van Tilburg ingediend tegen bestemmingsplan 'Buitengebied Zuidwest', hebben reactieve aanwijzing bij de gemeenteraad van Valkenswaard op het bestemmingsplan 'Buitengebied, 2e partiële herzining' ingediend.


---- --