Zorgen over hypotheekrenteaftrek: "Laat u zich hypotiseren"


UTRECHTSE HEUVELRUG, 20100413 -- Doordat de politiek de hypotheekrenteaftrek wil afschaffen of beperken krijgen veel huizenbezitters het Spaans benauwd. Welke gevolgen heeft dat financieel voor ze? Mocht men nu al niet kunnen slapen vanwege die discussie dan zal dat bij de komende politieke strijd voor de Tweede Kamerverkiezingen het er niet beter op worden. Maar er is een oplossing: breng uzelf onder hypnose.

Op de website www.hypotheekberekenen.cc kunnen slapeloze huizenbezitters een video bekijken die onder hypnose brengt. Dat wordt gedaan met een beproefde methode door een gouden zakhorloge heen en weer te slingeren. De kijker volgt met zijn ogen het slingerende horloge en hoort een achtergrondstem die de kijker instrueert rustig te blijven hoe vaak men ook in het nieuws of de politiek het over het beperken van de hypotheekrenteaftrek heeft.

Ook kan men na de hypnosevideo gevolgd te hebben rustig slapen en maakt zich geen zorgen meer over de ontwikkelingen op de huizenmarkt. Ook zal men in het vervolg rustig blijven als het woord `hypotheekrenteaftrek' wordt genoemd in de media of in de vriendenkring.

Natuurlijk zal men nog steeds kritisch zijn ten opzichte van de politici die deze huizensubsidie willen aanpakken, maar men zal er zich geen onnodige zorgen over maken.
Dit filmpje duurt slechts 2 minuten, maar zal naar verwachting een blijvend positief effect hebben op de gemoedstoestand van de huizenbezitters.

Harald van Reenen (45) uit Amerongen, eigenaar van de website die over hypotheek gaat kwam op het idee van de hypnosevideo bij het zien van de show van Little Britain waarin een hypnotiseur voorkomt.

Hoewel hij geen expert is op het gebied van hypnose is vertrouwt hij erop dat de video bij een groot deel van het publiek een positief effect op de gemoedstoestand zal hebben. " Niet iedereen zal hiervoor vallen, maar ik denk dat het zeker veel anderen die nu niet de slaap kunnen vatten of zich veel zorgen maken over hun hypotheek zeker hiermee geholpen zijn."

"Men kan deze video als ludiek samenvatten, maar de onrust op de hypotheekmarkt is dat natuurlijk niet. En de hypnose kan echt werken voor de huizeneigenaar om alles in perspectief te zien en niet in paniek te raken. Want dat is iets wat de huizenmarkt niet nu zeker niet nodig heeft", aldus de internetondernemer.