Ingezonden persbericht



Enquête en debatten via Twitter over hot topics woonmarkt De Hypotheker initieert Nationaal Debat Wonen

Rotterdam, 12 april 2010 - De Hypotheker geeft vandaag de aftrap voor het Nationaal Debat Wonen. Aan de hand van een nationale enquête via www.hypotheker.nl en een aantal Twitterdebatten peilt de hypotheekbemiddelaar de mening en visie van consumenten en (aspirant)huizenbezitters over hot topics als de toekomst van de hypotheekrenteaftrek, de koopsubsidie en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Aanleiding voor het initiatief is een poll onder de 250 hypotheekadviseurs werkzaam in de vestigingen van De Hypotheker. Maar liefst 93% van hen geeft daarin aan dat klanten onzeker zijn over deze onderwerpen.

"Wij krijgen veel mensen in onze vestigingen en onze hypotheekadviseurs signaleren dat de consument bezorgd is over deze kwesties", licht Bas Millenaar (directeur van De Hypotheker) het waarom van het Nationaal Debat Wonen toe. "De onzekerheid over bijvoorbeeld het wel of niet afschaffen van de hypotheekrenteaftrek zorgt voor onrust. We willen daarom middels een onderzoek helder krijgen wat consumenten vinden van verschillende kwesties op de woningmarkt en de resultaten aanbieden aan politiek Den Haag. Bovendien kunnen consumenten tijdens de Twitterdebatten die we organiseren direct in debat gaan met politici en organisaties die betrokken zijn bij de woningmarkt."

Serie Twitterdebatten
Het Nationaal Debat Wonen start vandaag met een enquête die in te vullen is op www.hypotheker.nl. Tot en met zondag 18 april kunnen bezoekers de vragen online beantwoorden. Nadat de resultaten zijn aangeboden aan politiek Den Haag wordt het Nationaal Debat Wonen van 26 tot en met 29 april afgesloten met een serie Twitterdebatten. Via www.twitter.com gaan huiseigenaren en huizenbezitters in spé in discussie met politici. Vier achtereenvolgende avonden tussen 19.00 uur en 20.00 uur staan dan de toekomst van de NHG, koopsubsidie, hypotheekrenteaftrek en de woningmarkt in z'n algemeen centraal. Meer informatie over de Twitterdebatten is te vinden op: www.hypotheker.nl/debatwonen.



Noot voor redacties

Voor meer informatie (