Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 13-04-2010

Vrouw beroofd van auto

UTRECHT Maandagavond werd een vrouw op de Hugo de Grootsraat beroofd van haar auto. De politie zag kans de autodief aan te houden.

Een 31-jarige vrouw uit Utrecht kwam omstreeks 22.05 uur thuis van haar werk en parkeerde haar auto op Hugo de Grootstraat. Op het moment dat de vrouw uit haar auto stapte kwam een man op haar aflopen die de auto van haar eiste. De vrouw zag hoe de man haar auto meenam en wegreed. De echtgenoot van de vrouw, die op het hulpgeroep van zijn vrouw was afgekomen, probeerde nog de auto tegen te houden, maar de bestuurder reed op de man in. Hierdoor moest hij wegspringen om niet aangereden te worden.

De politie zocht in de omgeving en gaf het kenteken aan alle surveillancewagens door. Surveillerende agenten zagen rond 22.10 uur een auto met hoge snelheid over het t Goyplein rijden. Aan de hand van het kenteken werd duidelijk dat het de zojuist gestolen auto was. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed naar de Lunettenbaan en vervolgens de Amerongseberg op. Hierna stopte hij op de Vaalseberg en verliet de auto. De agenten konden de 19-jarige man uit Utrecht aanhouden.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandag 12 april op het Moreelsepark een man aangehouden omdat hij een fiets wilde stelen.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 23.15 uur gezien dat een man bezig was om een fiets te stelen in de omgeving van het Moreelsepark. Agenten gingen ter plaatse en troffen een

40-jarige man uit Utrecht tussen de fietsen aan. Toen de man de agenten zag probeerde hij weg te komen maar de agenten hielden hem aan. Bij de bewuste fiets werd een baksteen aangetroffen en geconstateerd dat het slot vernield was. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Sweder van Zuylenweg vond maandagmiddag een aanrijding tussen en auto en een bromfietser plaats. Hierbij raakte een meisje gewond.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht reed omstreeks 15.30 uur op zijn bromfiets over de Sweder van Zuylenweg. Achterop zat een 16-jarig meisje uit Utrecht. Ter hoogte van het verkeersplein werd het tweetal plotseling aangereden door een 41-jarige automobilist uit Utrecht, die het stel waarschijnlijk niet gezien heeft. Door de aanrijding raakte het 16-jarige meisje gewond aan haar been en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Fietsers door het rood

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie op de Prins Hendriklaan fietsers gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht. In korte tijd werd geconstateerd dat 18 fietsers het rode verkeerslicht negeerden. De fietsers kregen een bekeuring.