Ingezonden persbericht


ALD Automotive lanceert online veilingsite voor leaseoccasions

Hoofddorp, 13 april 2010. ALD Automotive lanceert ALD Carmarket, een nieuwe, interactieve veilingsite voor leaseoccasions. Autohandelaren kunnen hiermee online bieden op de ex-leaseauto's van de leasemaatschappij.

Op de veilingsite vinden autohandelaren alle gegevens van de beschikbare auto's terug, inclusief foto's, inspectierapporten en een begin- en bodemprijs. Vervolgens kunnen zij onbeperkt online biedingen uitbrengen, welke voor alle deelnemers zichtbaar zijn. Na het sluiten van de veiling worden de auto's verkocht aan de hoogste bieders.

Afgelopen week heeft de eerste veiling plaatsgevonden waarbij 50 auto's werden aangeboden. Op de auto's werd 750 keer geboden en alle auto's werden verkocht.

ALD Carmarket is een internationaal initiatief en wordt in eerste instantie in vijf landen, waaronder Nederland, uitgerold. In een later stadium volgen gefaseerd de andere 34 landen waar ALD Automotive actief is. Michèl Dashorst, Operations Director ALD Automotive: "Ons netwerk van autohandelaren toont een steeds grotere interesse in online veilen. Het is een snel en efficiënt middel om zonder reistijd auto's te kopen. ALD Carmarket is een mooie aanvulling op ons huidige aanbod van verkoopkanalen voor leaseoccasions".

-Einde persbericht-

ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 788.000 voertuigen en 4.000 werknemers in 39 landen, behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen binnen Europa. ALD Automotive is onderdeel van de Franse bankiersgroep Société Générale.