AND ZORGT MET PARTNER NAVMII VOOR DOORBRAAK OP NAVIGATIEMARKT

MOBIELE NAVIGATIE OP DE IPHONE VOOR €3,999 IN VIER EUROPESE LANDEN

Rotterdam, 13 april 2010 - Ontwikkelaar van digitale kaarten AND Automotive Navigation Data zorgt samen met het Engelse Navmii voor een doorbraak op de navigatiemarkt. Voor slechts €3,99 kunnen iPhone gebruikers vanaaf vandaag tegen een lage prijs mobiel navigeren in vier Europese landen.

De nieuwe iPhone applicatie is verkrijgbaar onder het Navmii merk en maakt turn-by-turn navigatie beschikbaar voor Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Gebruikers beschikken over informatie over de snelste en alternatieve routes, nieuwe routecalculatie als een afslag wordt gemist, de waarschijnlijke aankomsttijd en de afstand tot aan de bestemming. Gebruikers kunnen natuurlijk ook navigeren via de iPad en de iPod.

Chief Executive Officer Maarten Oldenhof van AND: ''Wij hebben altijd gezegd dat navigatie voor iedereen tegen een zeer lage prijs beschikbaar zal komen. De grote partijen hebben natuurlijk geen belang bij een dergelijke ontwikkeling, maar AND en Navmii kunnen samen wel zorgen voor een doorbraak op de navigatiemarkt. Ik ben hier dan ook erg blij mee, vooral omdat het past bij onze visie dat navigatie en locatiegebaseerde diensten binnen enkele jaren vooral via mobiele applicaties goedkoop verkrijgbaar zullen zijn.''

Peter Atalla, Chief Executive Officer van Navmii is verheugd om met een innovatieve partner als AND samen te kunnen werken ``Deze onderneming heeft een heldere visie op de toekomst van locatiegebaseerde diensten en verschaft Navmii met digitale kaarten van hoge kwaliteit.``

De nieuwe Navmii navigatie is beschikbaar in iTunes.

AND richt zich op haar strategie om als derde speler - maar enige onafhankelijke partij - op lange termijn waarde te creëren voor haar aandeelhouders middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt. De daarvoor noodzakelijke investeringen kunnen volledig uit eigen middelen worden gefinancierd.