Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Digitale communicatie met juridische bewijskracht maakt correspondentie per post overbodig

Nederlands bedrijf ontwikkelt techniek die de echtheid van digitale correspondentie aantoont

Amsterdam, 13 april 2010 - Steeds meer correspondentie wordt per mail verzonden. Het digitaal versturen van stukken met juridische waarde, zoals offertes, contracten en facturen is nog steeds lastig omdat de bewijskracht van e-mail nihil is. De inhoud ervan is namelijk eenvoudig vervalsbaar. Het Nederlandse bedrijf CopyConfirm ontwikkelde een gepatenteerde techniek die de echtheid van digitale correspondentie aantoont zonder dat de e-mail bij een derde partij, zoals een notaris, wordt opgeslagen. Accountants- en belastingadvieskantoor Meeuwsen Ten Hoopen verwacht jaarlijks flink te gaan besparen op vaste kosten sinds de oplossing binnen het bedrijf wordt ingezet.

Vertrouwelijke correspondentie veilig per mail

Meeuwsen Ten Hoopen, een van de grotere accountants- en belastingadvieskantoren, is vanaf het begin bij de ontwikkeling van CopyConfirm betrokken, en gebruikt de toepassing om kosten te besparen en inhoud te geven aan hun beleid ten aanzien van duurzaamheid. "In ons vak werken we voornamelijk met vertrouwelijke informatie. De besparingen van print- en portokosten, papier en mankracht zijn enorm nu de noodzaak tot papieren correspondentie grotendeels vervalt. Bovendien sparen we het milieu, een van onze speerpunten. Juridisch gezien heeft digitale correspondentie nu dezelfde status als de papieren evenknie. Het zorgdragen voor betrouwbare digitale communicatie zien we als een vanzelfsprekende verplichting naar onze klanten", aldus Sjoerd Riedstra, een van de aandeelhouders van Meeuwsen Ten Hoopen.

Digitale correspondentie vervangt papieren correspondentie

"De techniek is toepasbaar op zowel zakelijk als privégebruik zoals boekingen, bevestigingen, bestellingen en het op- of aanzeggen van abonnementen. Naast de tijdwinst die de oplossing oplevert, bespaart het porto, papier en printkosten. En daarmee spaart het ook het milieu", zegt Marco Verver, CEO van CopyConfirm. Door een eenvoudige toevoeging in de "CC" wordt de mail naar CopyConfirm gestuurd en omgezet in een onleesbare digitale vingerafdruk die ervoor zorgt dat de echtheid is gewaarborgd. Installeren van software is niet nodig.

CopyConfirm is de eerste E-mail Trust Provider die zich specialiseert in het bewijsbaar maken van digitale communicatie op basis van de door haar ontwikkelde en gepatenteerde techniek. Verver verwacht dat op termijn bijna alle zakelijke papieren correspondentie door digitale correspondentie wordt vervangen.

###

Over Meeuwsen Ten Hoopen

Meeuwsen Ten Hoopen, bestaande uit 15 vestigingen verspreid over Noord- en Midden Nederland, is als middelgrote accountants- en belastingadviesorganisatie aangesloten bij diverse vakorganisaties (NIVRA, NOvAA, SRA, NOB, FB). Tevens is zij aangesloten bij Moore Stephens, een internationaal netwerk van zelfstandige accountants- en adviesorganisaties. In het onafhankelijk onderzoek van het zakenblad Incompany naar de tevredenheid van zakelijke beslissers over de accountant/belastingadviseur staat Meeuwsen Ten Hoopen al jaren in de top 5. In 2008 behaalde zij hiermee zelfs de koppositie. Meeuwsen Ten Hoopen scoort o.a. hoog op de betrouwbaarheid van de contactpersonen en de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Verantwoord omgaan met het milieu is een speerpunt van Meeuwsen Ten Hoopen. In het voorjaar van 2010 neemt de vestiging Bussum haar intrek in de watertoren in Bussum, het duurzaamste kantoorgebouw van Nederland.

Over CopyConfirm

CopyConfirm.com (CC) maakt digitale communicatie bewijsbaar. Met een gepatenteerde techniek waarborgt CopyConfirm de authenticiteit en integriteit van e-mail. Van de inhoud en bijlagen wordt een onleesbare digitale vingerafdruk gemaakt. Deze wordt opgeslagen bij CopyConfirm, de originele e-mail niet. Zowel zakelijke als privé contracten, offertes, bestellingen, facturen, boekingen, bevestigingen en opzeggingen kunnen veilig en bewijsbaar per e-mail worden verzonden. Het tijdstip van verzending, de privacy en echtheid van verzender en ontvanger, en inhoud van het bericht zijn verzekerd. Eventuele (juridische) discussies worden zo voorkomen of verkort. Het gebruik van de door CopyConfirm verzekerde e-maildienst levert aanzienlijke kostenbesparing op, bespaart papier en spaart daarmee ook het milieu. Meer informatie is te vinden op www.copyconfirm.com