ISSO


Eco-Instal

Nieuws

Harmonisatie milieubelastingsberekeningen bouw

De eerste nationale geharmoniseerde methode inclusief normatieve data voor het bepalen van de materiaalgebonden milieubelasting van gebouwen en GWW-werken is een feit.

"Een flinke stap vooruit voor duurzaam bouwen. Bouwpartijen kunnen voortaan op een eenduidige, betrouwbare manier communiceren over de milieubelasting die samenhangt met de materialisatie van gebouwen en GWW-werken ", aldus bestuursvoorzitter Rinus Platschorre van het Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB) en bestuurslid van Stichting MRPI. Hij gaf op 14 april het beheer en onderhoud van de methode en databases officieel in handen van de Stichting Bouwkwaliteit (SBK), tijdens Building Holland in de RAI te Amsterdam.

Eco-Instal
Eén van de instrumenten van waaruit een bijdrage is geleverd aan deze eerste geharmoniseerde methode en database, is ontwikkeld door TNO en Stichting ISSO. Het gaat om Eco-Instal. Dit instrument, nog in ontwikkeling, stelt de milieuprestaties vast van installaties in woning- en utiliteitsbouw aan de hand van gebouwkenmerken en gekozen installatieconcept. Het is bedoeld voor installateurs, projectontwikkelaars en adviseurs.