Ingezonden persbericht


Persbericht

datum:
14 april 2010

Deze natte rosse stekelstaartvrouw heeft iets van een vogelbekdier. Foto: Arno van Berge Henegouwen

Museon Den Haag start blog WildeWijdeWereld.nl

2010 - Jaar van de Biodiversiteit
Het lijkt wel mode. Vorig jaar hadden we het Darwinjaar, daarvoor het Linnaeusjaar, en nu is er het jaar van de wilde wijde wereld van dier en plant. Chic gezegd: het jaar van de biodiversiteit. Natuurlijk doet het Museon weer mee. Dit keer met een blog over de grillige wereld van de natuur onder de titel Wilde Wijde Wereld. Elke werkdag een praatje bij een plaatje dat even aandacht vraagt voor opmerkelijke gebeurtenissen in de natuur. Sinds het begin van de lente is er elke ochtend bij het wakker worden een nieuw bericht van de Museonnatuurblogger. Het adres van de blog: www.wildewijdewereld.nl.

Jouw Wereld, Mijn Wereld
De natuurblogger volgt heel actueel de ontwikkelingen in de natuur. Van dag tot dag. Van 'wie zingt daar buiten?' tot 'wat bromt daar in de vijver?' of 'wat voor plant bloeit daar vandaag?' of 'wat zit er tegen het plafond?' en 'wat kruipt daar in het riet'? Behalve van prachtige foto's, unieke geluidsopnames en films wordt ook gebruik gemaakt van illustraties uit de vaste tentoonstelling van het Museon, Jouw Wereld, Mijn Wereld. Onderdelen van de Museoncollecties worden indien nodig gebruikt om de onderwerpen verder te illustreren.

De Wilde Wijde Wereld gaat de kalender rond, tot de laatste winterdag van 2011. Abonneert u zich en blijf op de hoogte van de dagelijkse wonderen om ons heen. En reageren kan ook. Ziet u iets opvallends buiten of binnen, meld het dan door een commentaar te sturen. Of vraag het aan onze natuurcolumnist, Arno van Berge Henegouwen, conservator Biologie en natuurblogger Museon.

Museon
Museon Den Haag, een educatief museum voor cultuur en wetenschap met collecties op het gebied van natuur, cultuur en techniek. In het Museon zijn veel interactieve presentaties te zien over actuele thema's in wetenschap en samenleving.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

Bezoekersinformatie

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's)

Toegangsprijzen:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: ¤ 4,- / jeugd 12 t/m 18 jaaar: ¤ 6,- / volwassenen: ¤ 7,50 / 65+ Pashouderders: ¤ 6,- . Museumkaart geldig. Groepskorting voor groeppen van meer dan 20 personen mogelijk.

Voorzieningen: Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.