Deelgemeente Charlois Rotterdam

Sport en Recreatie wint de strijd tegen discriminatie

Een team van de gemeentelijke dienst Sport en Recreatie won op zaterdag 10 april de tweede editie van het zaalvoetbaltoernooi tegen discriminatie in Zuidwijk.

Het ging er serieus aan toe tijdens het zaalvoetbaltoernooi tegen discriminatie in sporthal Asterlo (foto: fotopersbureau Cor Vos). In het kader van de dag tegen discriminatie organiseerde het jongerenwerk van Charlois Welzijn in samenwerking met ISG Ibn Ghaldoun en deelgemeente Charlois afgelopen zaterdag een zaalvoetbaltoernooi in Sporthal de Asterlo. Acht teams streden van 11.00 tot 16.00 uur om die felbegeerde eerste plek.

Het toernooi draagt bij aan de samensmelting tussen verschillende culturen in Charlois. Vorig jaar werd de eerste prijs gewonnen door het team van Marokkaanse ouders. Dit jaar werd de eerste prijs in de wacht gesleept door de mannen van Sport en Recreatie. Portefeuillehouder Ed Goverde reikte hen de eerste prijs uit. De tweede plaats was voor het team van Bosnia Edex. De vertegenwoordigers van deelgemeente Charlois veroverden de derde plaats op de lijst.