Gemeente de Waard


Herhaalde oproep Kids Award

Om kinderen in de gemeente Nieuw-Lekkerland in het zonnetje te zetten, is de gemeente in 2009 gestart met de uitreiking van een Kids Award. Een kind dat op een positieve manier bijdraagt aan de maatschappij kan door inwoners, basisscholen of organisaties waar kinderen bij betrokken zijn, aangemeld worden voor een Kids-Award. Dit kan nog tot
1 mei.

De Kids-Award is een initiatief van de gemeente en de basisscholen in Nieuw-Lekkerland. Met het uitreiken van de Kids-Award willen de gemeente en de scholen jeugd op een positieve manier in beeld brengen. De Award is een beloning van een bijzondere daad voor een ander of voor de gemeenschap. De Award dient tevens als stimulans voor andere kinderen om zich ook in te zetten voor de maatschappij.

Voor de toekenning van de Award gelden de volgende criteria:
* Het gaat om kinderen in de leeftijdscategorie van 4 - 12 jaar die in Nieuw-Lekkerland wonen;

* Er is sprake van een bijzondere (langdurige) inzet voor de medemens (bijvoorbeeld het helpen van een gehandicapt iemand);
* Of er is sprake van een bijzondere daad voor een ander (bijvoorbeeld het redden van een mens of dier);
* Of er is sprake van (langdurige) inzet voor de gemeenschap (bijvoorbeeld wekelijks een plantsoen schoonmaken);
* De prestatie mag niet al op een andere manier zijn beloond.

Een speciaal opgerichte commissie beoordeelt de aanmeldingen. Deze commissie bestaat uit de wethouder van onderwijs en roulerend en niet van dezelfde school, een directeur, teamlid en een ouder.

Aanvankelijk was de bedoeling de Kids-Award eind april 2010 uit te reiken. Helaas zijn tot op heden geen voordrachten ontvangen. Daarom is de datum van uitreiking verschoven naar eind juni en is de uiterste inleverdatum voor voordrachten verschoven naar 1 mei 2010. U kunt uw aanmelding dus nog tot 1 mei sturen naar SMDB De Schakel, Jac. Van Oudenhovenstraat 1, 2957 KE Nieuw-Lekkerland. Zet op de enveloppe, rechtsboven, Kids AWard.

Dus kent u een kind dat u graag om eerder genoemde redenen in het zonnetje wilt zetten, draag het voor voor de Kids Award. En bedenk bij twijfel: "niet geschoten is altijd mis."