Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 14 april

Alkmaar, 14-04-2010 o 16.15 uur

Motorambulance aangereden

Alkmaar, woensdag 14 april 2010.

Rond 10.15 uur vond er op de N508, het verlengde van de Nollenweg, een aanrijding met letsel plaats waar een motorambulance bij betrokken was. De bestuurder ervan liep een schouderfractuur op.

De 33-jarige motorrijder uit Hoorn was met zwaailicht en sirene op weg naar een spoedmelding in Heerhugowaard. Hij kwam uit de richting van Alkmaar en wilde vanaf de N508 linksaf slaan en de N242 oprijden in de richting van Heerhugowaard. Hij reed langzaam door rood licht. Enkele autos uit tegenovergestelde richting die op de middelste rijbanen reden stopten voor de ambulancemotor maar deze werd over het hoofd gezien door een 63-jarige automobilist uit Heerhugowaard die over de rechterrijbaan in de richting van Oudorp reed. De motorrijder reed met de voorzijde van zijn voertuig tegen de linkervoorzijde van de auto en kwam op het wegdek ten val. Hij liep hierbij een breuk in zijn schouder op maar was nog aanspreekbaar. Hij en de automobilist werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De motorrijder werd daar behandeld en is ter observatie opgenomen. De automobilist mocht na onderzoek naar huis. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten total loss en de politie stelt een nader onderzoek in. Het spoedgeval waar de motorrijder naar op weg was kon op een normale manier door een andere eenheid worden overgenomen.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Hippolytushoef, woensdag 14 april 2010.

Rond 10.55 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Parallelweg langs de Rijksweg N99 tussen het wegrestaurant De Zingende Wielen en Hippolytushoef. Een 18-jarige automobiliste uit Oude Niedorp reed over de Parallelweg in de richting van Den Oever. Zij wilde een tankpasje uit haar handtas halen en was daardoor even afgeleid. Ze kwam met haar voertuig in de berm naast de weg waarna haar auto over de kop sloeg. De vrouw liep een bloedende hoofdwond o. Ze was goed aanspreekbaar en werd voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. Een traumahelikopter werd afbesteld.

Hoofdwond na ruzie

Alkmaar, dinsdag 13 april 2010.

Rond 15.40 uur ontstond er een ruzie tussen twee jongeren op de Roelantstraat. Een 16-jarige jongen en een 15-jarige buurjongen kregen woorden over een meisje. Dit ontaardde in een handgemeen waarbij de 15-jarige jongen een schep ter hand nam. Tijdens het duwen en trekken raakte de schep het hoofd van de 16-jarige jongen die een bloedende hoofdwond opliep. De verdachte werd door de politie aangehouden, het slachtoffer werd behandeld door personeel van een ambulance. De verdachte is voor een nacht in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Heling fiets

Hoorn, dinsdag 13 april 2010.

Rond 13.30 uur hielden agenten op het Nieuwland een 43-jarige vrouw uit Hoorn aan. De vrouw, een bekende van de politie, reed op een nette fiets. Bij een controle bleek deze fiets van diefstal afkomstig te zijn. Er was aangifte van gedaan.

In verband met andere diefstallen moet zij ook nog gehoord worden. De vrouw is opgesloten in verband met een nader onderzoek.

Vernielingen houden aan

Warmenhuizen, woensdag 14 april 2010.

In de nacht van zondag 11 op maandag 12 april zijn er op de Wonge drie lichtmasten omgebogen en vernield. De lichtkappen werden eraf gesloopt. De schade bedraagt, aldus de gemeente, zon 2000 euro.

De daders zijn onbekend gebleven. Mogelijk is er ook een auto bij betrokken die wellicht eerst tegen de lichtmasten is aangereden.

De politie maakt zich zorgen over de vernielingen in Warmenhuizen van de afgelopen tijd. In het weekend van 20 op 21 maart werden er autos beschadigd in dezelfde omgeving. Dit resulteerde in 18 aangiftes.

Mocht u inlichtingen hebben over de vernielingen dan wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Schagen: 0900-8844.

Snelheidscontrole

Noord-Scharwoude, dinsdag 13 april 2010.

Tussen 16.00 en 19.30 uur heeft de politie met een radarwagen een snelheidscontrole gehouden op de Oostelijke Randweg, daar waar een maximum snelheid van 50 km/u is toegestaan. Er passeerden 1075 automobilisten. 114 van hen reden sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. Overtreders krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Politie zoekt getuigen van vernieling spelersbus (tevens homepagebericht)

Alkmaar, woensdag 14 april 2010.

Gisteravond was het eredivisieteam van voetbalclub F.C. Twente op bezoek in Alkmaar voor de wedstrijd tegen AZ . Op weg naar het AZ-stadion is de spelersbus op de Ringweg bij een spoorviaduct bekogeld met enkele stenen. Gelukkig bleef de chauffeur koelbloedig en raakte niemand gewond. De bus raakte beschadigd en de politie stelt een nader onderzoek in.

Het incident gebeurde rond 18.40 uur toen de herkenbare bus van het voetbalteam van F.C. Twente reed over de Heilooërtolweg in oostelijke richting. De chauffeur ging onder de spoortunnel door ter hoogte van de Westerweg. Op het moment dat de chauffeur de tunnel uit kwam gooiden vier of vijf personen vanaf het talud in de rechterberm enkele stenen naar de bus. Deze personen waren onherkenbaar omdat ze bivakmutsen en capuchons op hadden.

Materiële schade

De stenen kwamen tegen de ruiten aan de rechterzijkant van de bus. Eén steen veroorzaakte een flinke deuk in een ruit. Er was in het gelaagde glas een deuk ontstaan met een diameter van ongeveer 50 centimeter. Tevens was er aan de rechterzijde krasschade op enkele andere ruiten en lichte lakschade.

De stenen zijn gelukkig niet door de ruiten van de bus heen gegaan want anders had er zwaar lichamelijk letsel kunnen ontstaan. De politie neemt deze vorm van openlijke geweldpleging dan ook hoog op en stelt een nader onderzoek in.

Bivakmutsen teruggevonden

Rond 19.00 uur vond een man in de omgeving vier bivakmutsen op straat. Ze lagen op zon 100 meter vanaf de kruising Westerweg-Kuillaan. De politie heeft deze mutsen in het belang van het onderzoek veilig gesteld.

Getuigenoproep

Getuigen die inlichtingen over de geweldpleging kunnen geven worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.

Melden via Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000.