Politie Kennemerland

Handhavingsactie op bedrijventerrein De Liede

Vijfhuizen, 14-04-2010 o Medewerkers van de vreemdelingenpolitie in Kennemerland hebben dinsdag een handhavingsactie uitgevoerd op De Liede in Vijfhuizen (gemeente Haarlemmermeer). De actie is uitgevoerd in samenwerking met de Belastingdienst Holland Midden, de Provincie Noord-Holland, het regionale milieuteam van de politie, de Arbeidsinspectie en de gemeente Haarlemmermeer.

Op De Liede is een aantal bedrijven gevestigd, met name autosloperijen. Bij periodiek uitgevoerde controles is gebleken dat de bedrijven stelselmatig voorschriften van verschillende wet- en regelgeving overtreden. Ook worden bedrijven regelmatig verkocht of gesloten of zij veranderen hun activiteiten. Hierdoor ontstaat een onoverzichtelijke situatie.

Het doel van de controle was het controleren van bedrijfsgegevens en het optreden tegen illegale situaties op gebied van milieu, ruimtelijke ordening, illegale arbeid alsmede naleving van fiscale wet- en regelgeving. Door ongeveer 15 medewerkers van de verschillende diensten zijn zes bedrijven gecontroleerd.

De medewerkers van de vreemdelingenpolitie en de Arbeidsinspectie hebben geen onregelmatigheden geconstateerd. Door medewerkers van de provincie, het regionale milieuteam en de gemeente Haarlemmermeer zijn bekeuringen uitgeschreven voor milieuovertredingen, waaronder de onjuiste opslag van gevaarlijke stoffen. De belastingdienst heeft bij enkele bedrijven een nader onderzoek aangekondigd. De gemeente stelt een nader onderzoek in naar een aanbouw en naar de niet gemelde vestiging van een bedrijf.