Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 april 2010

Algemene verkeerscontrole

Hengelo

De politie heeft tijdens een algemene verkeerscontrole in Hengelo op dinsdag 13 april, tussen 07.30 uur en 12.30 uur, 75 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden in de wijken Groot Driene, Veldwijk/Berflo Es en Nijverheid. Er werd gecontroleerd naar aanleiding van klachten uit de wijk. Tevens werd gecontroleerd in de omgeving van basisscholen.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: . Rijden in een geslotenverklaring, 45x . Niet dragen van de gordel, 9x . Overschrijden maximum snelheid, 10x . Telefoneren onder het rijden, 4x (2010032695)

Huisverbod uitgereikt

Weterhaar-Vriezenveensewijk

De politie heeft woensdag 14 april een huisverbod uitgereikt aan een 21-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, in verband met huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2010032837)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Inbreker op heterdaad in kraag gevat

Goor

In de vroege ochtend van woensdag 14 april omstreeks 01.55 heeft de politie een inbreker op heterdaad in de kraag kunnen vatten, toen de man bezig was met een inbraak in een winkel aan de Grotestraat in Goor.

Omstreeks 01.55 uur zagen agenten vanuit het politiebureau een man fietsen en zich verdacht gedroeg. De agenten volgden de man, en hoorden opeens een aantal harde knallen, gevolgd door glasgerinkel. Vervolgens troffen ze de man bij een vernielde winkeldeur aan, met één been al binnen. In zijn hand had hij een klauwhamer. De 40-jarige man uit Goor werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is voor verder onderzoek ingesloten. (2010032853)

Man aangehouden voor verwaarlozing hond

Hengelo

Dinsdag 13 april heeft de politie een 19-jarige man uit Hengelo aangehouden in zijn woning aan de Bosmansweg, in verband met het verwaarlozen van zijn hond.

De politie had op 3 april jl. melding gekregen van overlast van een blaffende hond. De hond zou op een balkon zitten zonder water of voedsel. De politie trof ter plaatse inderdaad een hond op het balkon aan. Het dier had geen schone plek om te liggen in verband met de vele ontlasting die al op het balkon lag. Tevens had het dier geen schoon drinkwater of voedsel. De verwaarloosde en angstige hond werd in beslag genomen en is naar een dierenopvangcentrum gebracht.

De politie startte een onderzoek naar de eigenaar van de hond. De man kon dinsdag 13 april op last van de Officier van Justitie in zijn woning buiten heterdaad worden aangehouden voor het verwaarlozen van de hond. Hij is na verhoor weer heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010029585)

Hennepkwekerij ontruimd

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd op dinsdag 13 april omstreeks 17.00 uur een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Veenstraat in Enschede aangetroffen.

In een woning werden in totaal 177 hennepplanten, plantenresten van een eerdere kweek en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij. (2010032766)

Vrouw op straat geslagen door onbekende man, de politie zoekt getuigen

Enschede

Dinsdag 13 april omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding dat op De Posten in Enschede een vrouw door een voor haar onbekende man in het gezicht was geslagen. De politie zoekt getuigen.

De 19-jarige Enschedese liep op De Posten om haar honden uit te laten. Ter hoogte van de supermarkt kwam er een onbekende man op haar afgerend, die in het voorbijgaan één van de honden trapte. Toen zij hier iets van zei, kreeg zij vervolgens een klap in het gezicht. Toen hierop één van de omwonenden naar buiten kwam, rende de man weg in de richting van de Stepelobrink. De politie heeft de man niet meer kunnen vinden.

Het signalement van de man:
. Ongeveer tussen 20 - 25 jaar oud; . Ca. 1.90 a 1.95 meter lang . Hij was gekleed in o.a. een zwart vest met capuchon en witte sportschoenen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben zien gebeuren, of die weten wie de dader is. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede-Zuid 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010032845)

Eenzijdige aanrijding met letsel Vriezenveen
Dinsdag 13 april vond omstreeks 08.30 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Aadorpweg in Vriezenveen. Een 20-jarige man uit Vroomshoop reed over de Aadorpweg, komende uit de richting Almelo. Voor hem in dezelfde richting reed een vrachtwagen. De vrachtwagen moest plotseling remmen. Omdat de 20-jarige niet voldoende afstand had gehouden van de vrachtwagen, moest hij uitwijken. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. Hij moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden overgebracht. (2010032534)

Man beroofd, de politie zoekt getuigen Enschede
Dinsdag 13 april is omstreeks 23.30 uur op de Gronausestraat in Enschede een 37-jarige man beroofd door 2 onbekend gebleven mannen op een scooter.

Omstreeks 23.30 uur reed de Enschedeër met zijn scooter op de Gronausestraat, komende uit de richting Enschede. Net voorbij de kruising met de Esmarkelaan, zag hij dat hem een rode scooter tegemoet kwam rijden met daarop 2 personen. De Enschedeër wilde de naderende scooter ontwijken, maar deze bleef recht op hem af rijden. De Enschedeër remde daarom af. Vervolgens stapten de 2 onbekende mannen van de scooter af. De mannen vroegen hem om zijn portemonnee en zijn mobiele telefoon. Daarna mocht hij weer verder rijden.

Signalement van de daders:
. Beide mannen waren tussen de 20-25 jaar oud; . Beide mannen waren in het zwart gekleed. . De bijrijder had een blanke huidskleur, een fors postuur en sprak Nederlands met een Twents accent. Ook droeg hij een bivakmuts. . De bestuurder heeft een slank postuur, is ca. 1.85 m. lang, en droeg een zwarte baseball cap en had een sjaal voor zijn gezicht.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek, of die weten of vermoeden wie de daders zijn. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede-Oost 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010032836)

Verkeerscontrole
Rijssen, Holten en Haaksbergen Dinsdag 13 april heeft de politie Twente, team Rijssen-Holten een verkeerscontrole gehouden van 07.30 uur tot ongeveer 12.00 uur. Hierbij zijn 17 overtredingen geconstateerd. Diezelfde dag is in Haaksbergen gecontroleerd, door het team politie Haaksbergen, van 13.30 uur tot ongeveer 21.30 uur in Haaksbergen. Hierbij zijn 74 overtredingen geconstateerd.

Dinsdagochtend is gecontroleerd in Rijssen aan de Butaanstraat, Wijnand Zeeuwstraat en de Enterstraat en in Holten aan de Larenseweg, Deventerweg en Markeloseweg. Er zijn 17 processen-verbaal uitgereikt voor onder andere, overschrijding toegestane maximum snelheid, onleesbare kentekenplaat, het niet dragen van een autogordel en overschrijding van de constructiesnelheid. De bromfiets van een 16-jarige jongen uit Rijssen had een constructiesnelheid van ruim 74 km/u. Het kentekendeel van de bromfiets is ingenomen en hij is aangemeld voor de educatieve 49 CC maatregel. (2010032663/644)

Dinsdagmiddag en avond zijn in Haaksbergen en voor een deel op Enschedees grondgebied op diverse locaties gecontroleerd. Er zijn 74 processen-verbaal uitgereikt voor onder andere, overschrijding toegestane maximum snelheid, het niet dragen van een autogordel, geen APK, onverzekerd voertuig en overschrijding van de constructiesnelheid. De bromfiets van een 17-jarige Enschedese had een constructiesnelheid van ruim 77 km/u. Het kentekendeel van de bromfiets is ingenomen en zij is aangemeld voor de educatieve 49 CC maatregel. (2010032783)