Ingezonden persbericht


Stadsderby ook voor Rotterdamse schoolvoetballers

De stadsderby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam wordt woensdag 14 april niet alleen tussen de eerste teams uitgevochten. Voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd strijden ook de grootste talenten van schoolsportverenigingen uit Rotterdam-Zuid en die van Rotterdam-Noord tegen elkaar. De inzet is de eerste SSV Stadsderby Cup.

De cup is de start van een nieuwe traditie die jaarlijks moet uitwijzen welk deel van de stad de grootste voetbaltalenten herbergt. De strijd om de SSV Stadsderby Cup wordt woensdag in De Kuip gespeeld als voorwedstrijd van de enige stadsderby in het Nederlandse betaalde voetbal. De 'SSV-talenten' zijn tussen de negen en elf jaar en zijn afkomstig van alle Rotterdamse schoolsportverenigingen die voetbal aanbieden. De talenten van Zuid vertegenwoordigen woensdag Feyenoord, de talenten van Noord verdedigen de clubkleuren van Sparta.

Feyenoord en Sparta zetten zich beide in voor de Rotterdamse schoolsportverenigingen. Feyenoord stimuleert kinderen op Rotterdam-Zuid met onder meer clinics en trainingen om bewegingsarmoede aan te pakken en schoolprestaties te bevorderen. Sparta zet zich met vergelijkbare activiteiten in om kinderen van de Noordelijke Maasoever te stimuleren bij hun school- en sportprestaties. Rotterdam kent inmiddels zeventien schoolsportverenigingen. Rotterdam Sportsupport koppelt met dit project sportverenigingen aan scholen, zodat kinderen - uit voornamelijk 'sportarme wijken' - de mogelijkheid hebben om dichtbij huis te kunnen sporten.