Een attentie op secretaressedag vergroot motivatie

14/04/2010 08:15

Unique

Almere, 14 april 2010 - De berichten dat secretaressedag 'niet meer van deze tijd' zou zijn, worden duidelijk niet gebaseerd op de mening van secretaresses zelf. In een onderzoek van Unique onder 180 secretaresses geeft ruim de helft (53 procent) aan extra gemotiveerd te worden door een attentie op deze dag, omdat het een blijk van waardering uitspreekt. Nog eens zeventien procent laat weten dat door deze aandacht hun binding met de organisatie vergroot wordt. De resterende dertig procent hecht geen waarde aan deze speciale dag.

Komende donderdag is het weer zover, de derde donderdag van april, beter bekend als landelijke secretaressedag. In Nederland bestaat deze dag sinds 1989, maar het initiatief lijkt de laatste jaren in belang te stijgen. Unique, gespecialiseerd in office personeel waaronder secretaresses, is naast het online onderzoek ook in gesprek gegaan met een aantal van haar secretariële flexmedewerkers. De algemene tendens in deze gesprekken was dat het verwachtingspatroon van een secretaresse steeds hoger wordt, waardoor het functieprofiel steeds meer wordt uitgebreid.

"Wij herkennen het feit dat de functie van secretaresse steeds breder wordt," licht Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique, toe. "Helemaal na de vele reorganisaties die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, zijn er taken onbemand gebleven die dan vaak tijdelijk of voor langere tijd bij secretaresses terecht komen. Zoals ook uit de gesprekken met onze secretaresses naar voren komt, is flexibiliteit dan ook de belangrijkste eigenschap die een secretaresse op haar CV moet hebben staan. Door de ontwikkelingen van de laatste jaren en de vergroting van de verantwoordelijkheden van de meeste secretaresses, adviseren wij werkgevers om deze blijk van waardering ook zeker dit jaar niet over te slaan. Het is onze ervaring dat een klein gebaar op deze dag zeer groot wordt gewaardeerd."





http://www.unique.nl