Amsterdam Airport Schiphol

Opdrachtgevers voelen zich in haar belangen genegeerd

Op 24 maart jl hebben de Nederlandse Spoorwegen en Schiphol bemiddeling aangeboden in het langslepende CAO conflict in de schoonmaaksector tussen werkgeversvereniging OSB en de vakbonden. Dat heeft geleid tot een informeel overleg tussen partijen op 29 maart en een gezamenlijk perscommuniqué op 30 maart waarin het besluit om te komen tot een sectoraal overleg werd aangekondigd. Daarbij werd ook aangegeven dat het overleg over het CAO conflict weliswaar nog geen finale conclusies had gebracht maar dat CAO partijen (OSB en vakbonden) zich zouden beraden hoe een en ander een vervolg zou krijgen.

Schiphol en andere opdrachtgevers vernemen nu dat de bonden en de werkgevers twee bemiddelaars hebben aangewezen maar dat eerst op een termijn van 14 dagen een rapportage wordt verwacht. Ondertussen gaan de acties door met alle schadelijke gevolgen van dien voor derden.

Schiphol vindt dit uitstel onbegrijpelijk en onverantwoord en roept beide partijen nogmaals op hun verantwoordelijkheid te nemen. Er zijn oplossingen mogelijk als beide partijen dat willen. Schiphol overweegt serieus andere middelen in te zetten voor de oplossing van een conflict dat bij hen en andere opdrachtgevers al maanden tot serieuze overlast en in een enkele geval zelfs tot ontoelaatbare situaties leidt.

Werkgeversvereniging AWVN, die zich al eerder schaarde achter het initiatief van NS en Schiphol, begrijpt de ergernis van grote opdrachtgevers als Schiphol. Zij benadrukt dat ook zij van mening is dat een voortduring van dit conflict niet alleen grote schade voor niet direct bij dit conflict betrokken opdrachtgevers met zich meebrengt, maar dat ook een risico bestaat dat grotere opdrachtgevers niet langer wensen mee te doen aan een sector overleg.

030-2010/ms

----------
Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië en een belang in Aéroports de Paris, exploitant van de luchthavens van Parijs. http://www.schipholgroup.com

HUG#1403487





Amsterdam Airport Schiphol