Jazzduo Tuck & Patti naar Nederland


Concert op 14 april in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer

ZOETERMEER, 20100129 -- Al drie decennia verspreidt het bijzondere zang/gitaar jazzduo Tuck & Patti met veel succes hun gepassioneerde muziek wereldwijd. Woensdag 14 april zal het koppel een concert geven in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer. De voorverkoop start zaterdag 30 januari via Ticketservice.

Tuck Andress werd geboren in Oklahoma en studeerde klassieke gitaar aan de Stanford University. Tijdens een auditie ontmoet hij de uit San Francisco afkomstige Patti Cathcart. Het klikt meteen en het duo besluit samen muziek te gaan maken. Vanaf 1981 opereren ze als muzikaal duo, waarna zij in 1983 met elkaar in het huwelijk treden.

Tuck is de ongelooflijke gitaarvirtuoos, die tijdens optredens duizenden muzikale beslissingen naar zijn tien vingers stuurt. En Patti is de zangeres, schrijfster, arrangeur en producer van de muziek. Zoals Tuck het zelf zegt: "Patti writes and arranges; I am just the orchestra.".

Dit muzikale echtpaar staat al jaren aan de top van de jazz/ R&B scène, met een ongelooflijke grote en trouwe Nederlandse aanhang. Het is dan ook niet gek dat ze hun live-DVD (2005) in Nederland opnamen. Hun laatste album, 'I Remember You', kwam uit in 2008 en inmiddels zijn er ook weer plannen voor een nieuw studio album.

Het concert in Cultuurpodium Boerderij begint om 20.30 uur, de zaal is een uur eerder geopend voor publiek. Kaarten kosten 25 euro exclusief servicekosten.

Cultuurpodium Boerderij





Ingezonden persbericht