Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 2694

Den Haag, 13 april 2010
Uitnodiging aan de pers
Rotterdam woensdag 14 april
PvdA Bijeenkomst: Zorg in de Buurt

De Pvda organiseert op woensdag 14 april een discussieavond in Humanitas, Bergweg in Rotterdam, met als thema 'Zorg dicht bij huis'.

Fractievoorzitter van de PvdA Mariëtte Hamer en PvdA zorgwoordvoerders Agnes Wolbert en Anja Timmer gaan onder meer in discussie met specialisten uit de zorg: Jos de Blok, directeur Buurtzorg Nederland, Dirk Achterberg, huisarts Attiya Gamri, regiodirecteur AllerZorg, PvdA-statenlid Overijssel, Jantiene Kriens, Wethouder Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang, Rotterdam.

De PvdA wil dat zorg zo dicht mogelijk bij mensen wordt georganiseerd, met de buurt als basis. Patiënt, verpleegkundige en huisarts staan daarbij centraal. Steeds meer oudere mensen en chronisch zieken hebben de wens om zolang mogelijk thuis te blijven wonen en willen in hun eigen omgeving verzorgd en verpleegd worden. De PvdA wil deze mensen zorg van hoge kwaliteit bieden. Bovendien blijkt werken door wijkverpleegkundigen en verzorgenden vanuit zelfsturende teams per wijk een kostenbesparing van 50% op te leveren ten opzichte van de traditionele zorg.

De discussie zal dan ook gaan over de organisatie van zorg en welzijn per wijk en het faciliteren van mantelzorgers om overbelasting te voorkomen. Over financiering van de zorg: het niet verder invoeren van marktwerking en het overhevelen van AWBZ onderdelen die 'aan huis' worden uitgevoerd naar de Wmo. En over vereenvoudiging van de bureaucratie in de zorg, onder meer door één loket, vereenvoudiging van indicatiestelling en verantwoording en meer autonomie voor de professional.

U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen