Ingezonden persbericht


14 april 2010

Goud uit Georgië verlengd
Nog te zien t/m 15 augustus 2010

De succesvolle tentoonstelling 'Goud uit Georgië. De mythe van het Gulden Vlies', die vanaf afgelopen maart te zien is in het Drents Museum in Assen, zal zeven weken langer open zijn dan oorspronkelijk gepland. De tentoonstelling blijft nu tot en met 15 augustus 2010 te zien (i.p.v. 27 juni). Daarmee kunnen ook de toeristen die in de zomervakantie in Drenthe verblijven de prachtige objecten nog bewonderen. Inmiddels hebben al meer dan 20.000 bezoekers de tentoonstelling gezien.

Al in een eerder stadium is aan het Nationaal Museum van Georgië (Tbilisi), waar het merendeel van de objecten vandaan komt, gevraagd of de tentoonstelling tot over de zomervakantie in Assen zou kunnen blijven staan. De bronzen, zilveren en gouden objecten zouden echter voor de zomer naar Georgië terug moeten voor een nieuwe inrichting van het museum daar. Vorige week is echter bekend geworden dat het Georgische museum de objecten niet eerder nodig heeft dan na de zomer. Het Drents Museum kan daardoor de schitterende objecten maar liefst zeven weken langer laten zien. Ook twee bijzondere gouden sieraden (een hoofdtooi met een hertmotief en een ketting met bladvormige hangers die in eerste instantie halverwege de tentoonstelling terug zouden moeten naar Georgië) mogen gedurende de hele tentoonstellingperiode in Assen blijven. Uiteraard is het Drents Museum zeer verheugd over deze verlenging. De komende maanden zullen de promotiemiddelen worden aangepast met de nieuwe einddatum en worden onder andere de toeristische accommodaties attent gemaakt op de verlenging van de tentoonstelling.

Vanaf 16 augustus 2010 is het hele museum gedurende een jaar gesloten. In dat jaar wordt de aansluiting gerealiseerd van de nieuwe tentoonstellingsruimte en de nieuwe entree met de oudbouw en vindt er een grootscheepse herinrichting plaats van de vaste collectie. Het nieuwe Drents Museum zal in het najaar van 2011 zijn poorten weer openen voor het publiek.

/////////////////