Ingezonden persbericht


Persbericht 14 april 2010

Land Art | Flevoland
Uniek cahier over bijzondere Land Art traditie van Flevoland .
Museum De Paviljoens presenteert het cahier Land Art | Flevoland over de bijzondere Land Art traditie van de jonge provincie. Naast uitgebreide informatie over de werken van Robert Morris, Daniel Libeskind, Marinus Boezem, Richard Serra, Antony Gormley en Piet Slegers gaat de publicatie ook over de ontstaansgeschiedenis van de kunststroming in de Verenigde Staten in de jaren '60 en hoe de stroming is overgewaaid naar Nederland. Deelnemers aan de dagtocht Land Art van Museum De Paviljoens ontvangen de publicatie gratis!

Nergens anders ter wereld is het mogelijk om diverse Land Art projecten van wereldberoemde kunstenaars in een gebied van bijna 1.500 vierkante kilometer in één dag te bezoeken. De Land Art projecten in Flevoland refereren allemaal op hun eigen wijze aan het polderlandschap dat nog geen tachtig jaar geleden werd gewonnen van de Zuiderzee. Een knap staaltje ingenieurskunde wat door Rijkswaterstaat zelf een kunstwerk genoemd wordt. Met dank aan de provincie Flevoland heeft Museum De Paviljoens het cahier over de Land Art gepubliceerd. Macha Roesink (directeur Museum De Paviljoens) overhandigde daarom het eerste exemplaar aan de gedeputeerde van Cultuur van de provincie Flevoland dhr. Van Diessen, in het Provinciehuis in Lelystad. Land Art | Flevoland is in de museumwinkel van Museum De Paviljoens te koop voor E 4,-. Bestellen kan ook via communicatie@depaviljoens.nl.

Dagtocht Land Art
Ontdek de unieke concentratie Land Art in het groene Flevoland met de dagtocht van Museum De Paviljoens. De bijzondere geschiedenis en de mooie natuur zijn uitgebreid te beleven op elke zondag in mei en juni. De dag begint met een warm ontvangst in Museum De Paviljoens in Almere, gehuisvest in de bijzondere gebouwen van de architecten Robbrecht & Daem. Vervolgens gaan de deelnemers op stap met een deskundige gids van het museum die onderweg alles over de ontstaansgeschiedenis van de polder en Land Art vertelt. De reis gaat per luxe bus, een uitgebreide lunch is inbegrepen en per Land Art project is er ruim tijd om rustig door het werk te dwalen. De dagtocht Land Art van Museum De Paviljoens kost E 45,- per persoon, Museumkaarthouders krijgen E 12,50 korting en betalen E 32,50. De dagtocht is voor elke zondag in mei en juni te boeken via 036 54 50 400, http://www.depaviljoens.nl/page/268 of communicatie@depaviljoens.nl. Het cahier Land Art | Flevoland ontvangt u gratis op de dagtocht.

Meer weten? www.depaviljoens.nl